EvropaSlovenijaŠportTurizemV fokusu

Video po-vabilo na dirko Po Sloveniji s Tadejem Pogačarjem

STO- slovenska turistična organizacija premierno predstavlja nov video s Tadejem Pogačarjem, ki še posebej ob letošnji dirki po Sloveniji vabi k aktivnemu odkrivanju Slovenije. V okviru dirke že tretje leto poteka natečaj za NAJ gostitelja dirke.

V natečaju sodelujejo vsi gostitelji, torej občine, startov, letečih ciljev in ciljev letošnje dirke Po Sloveniji, skupno 29. Tudi letos bo dirka še posebej odmevna, saj jo bo preko Eurosporta spremljalo okrog 11 milijonov gledalcev po celem svetu. Temu primerna je tudi udeležba: poleg treh slovenskih in treh španskih ekip, bo na dirki po Sloveniji prvič nastopila ekipa Norveške – Uno-X Pro Cycling Team – seznam držav s svojimi ekipami na slovenski turneji se je tako povečal na 37. Dirke se bo udeležila tudi Italija, z dvemi ekipami, Velika Britanija, Poljska, Slovaška, Belgija, Rusija, Avstralija, Bahrain, Kazahstan in Združeni arabski Emirati z ambasadorjem slovenskega turizma, Tadejem Pogačarjem.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate nov promocijski video s Tadejem Pogačarjem.

 

Ocenjevanje gostiteljev za NAJ gostitelja dirke bo tokrat potekalo malo drugače, saj Covid protokol mednarodne kolesarske zveze UCI od organizatorjev dogodkov zahteva dosledno spoštovanje le-teh, kar se nanaša tudi na organizacijo spremljajočih aktivnosti, ki v ničemer ne smejo povečevati tveganja za kolesarje, ki se dirke udeležujejo. Zato bo izbor za priznanja za NAJ gostitelja opravil Organizacijski odbor dirke Po Sloveniji v sodelovanju s predstavnikom Slovenske turistične organizacije.

Veljali bodo nekoliko spremenjeni kriteriji izbora, ki sledijo tako kriterijem t. i. mehurčka dirke kot tudi kriterijem izvedbe promocijskih aktivnosti v sklopu dirke.

Kriteriji izbora NAJ gostitelja dirke Po Sloveniji 2021 bodo:

  • inovativnost pri aktivaciji in promociji destinacije (ob spoštovanju COVID ukrepov);
  • vključenost lokalnih društev;
  • trajnostni vidik (celovit pristop gostitelja k trajnostnemu razvoju);
  • spoštovanje preventivnih COVID ukrepov;
  • aktivnosti destinacije skozi objave na spletnih straneh ter družbenih omrežjih.

Predlani je ta čast pripadla občini Idrija. V finalu sta bili še Ajdovščina in Žalec. Finaliste so določili glasovi, ki so jih po zaključku dirke v posebni spletni anketi podali novinarji akreditiranih medijev ter zainteresirana splošna javnost, ki je spremljala letošnjo dirko ob njeni trasi ali preko televizijskih ekranov slovenske nacionalne televizije in Eurosporta.

Letos je poseben poudarek tudi na trajnostnem vidiku. Neuporaba plastike za enkratno uporabo, ločevanje odpadkov, promocijski materiali iz trajnostnih materialov, lokalna ponudba hrane, so samo nekateri segmenti, ki jih velja osvetliti.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16477-video-vabilo-na-dirko-po-sloveniji-s-tadejem-pogacarjem?utm_campaign=SI-Jun21-PR-TTA-22&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-jun21-pr-tta-22#

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa