Evropa

VIDEO: Nemška kanclerka Angela Merkel podprla projekt Pametnih vasi

Bruselj, 9. julij 2020 – V Bruslju se je včeraj začelo tri dnevno julijsko plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, ki se ga poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, Franc Bogovič (SLS/EPP), s fizično prisotnostjo v živo udeležuje prvič po štirih mesecih pandemije Covid-19. Na zasedanju parlamenta so v ospredju naslednje teme: dolgoročni proračun EU, načrt za obnovo po krizi s pandemijo #covid19, prioritete nemškega predsedovanja Svetu EU, strategija EU glede javnega zdravstva itd.

V uvodu zasedanja Evropskega parlamenta je nemška kanclerka Angela Merkel predstavila prednostne naloge nemškega predsedovanja EU pod geslom Skupaj za okrevanje EU, ki so: svoboda in pravica za vse, močan proračun in načrt za okrevanje, odgovor na podnebne spremembe, digitalno suverena EU in močnejša vloga EU v globaliziranem svetu. Nemčija bo v času svojega predsedovanja Svetu EU tesno sodelovala s Portugalsko in Slovenijo, ki bosta Svetu EU predsedovali naslednji.

Na zasedanju poslanske skupine EPP Group se je Bogovič nemški kanclerki Angeli Merkel zahvalil za predstavitev prednostnih nalog Nemčije pri predsedovanju Svetu EU in izrazil prepričanje, da bo nemško predsedstvo EU uspešno. Omenil ji je pomen digitalizacije na podeželju in zelenega gospodarstva, preciznega kmetijstva in pa dejstvo, da je tudi Covid-19 kriza pokazala, kako zelo je pomembno, da je tudi podeželje digitalizirano. Nemška kanclerka Angela Merkel se je z Bogovičem strinjala in podprla projekt Pametnih vasi, pomen vlaganja v širokopasovne povezave na podeželju ter pomen preciznega kmetijstva za prihodnji razvoj evropskega podeželja.

Video nagovor  evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) ob robu začetka julijskega zasedanja Evropskega parlamenta:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa