Video

VIDEO: Na pomlad, ob prvi epidemiji covid-19, je bilo vodstvo DSO Ljutomer tarča lokalne politike, ki je tokrat tiho!

Ob prvem valu epidemije covid-19 letošnjo pomlad so bili prvi na udaru  domovi za starejše. Kakih pet šest domov je bilo po Sloveniji, od Metlike, do Ljutomera, kjer je covid-19 udaril z vso nemilostjo. Z njimi se je ukvarjala stroka, pa tudi politika. Zlasti lokalna politika je v primeru ljutomerskega DSO bolj odmagala, kakor pomagala, kajti njihovo razmišljanje o sanaciji razmer se je pričelo in končalo pri zahtevah o kadrovski čistki. Moteč je bil direktor Tomislav Nemec, med redkimi direktorji slovenskih DSO, ki nima v žepu izkaznice SD.

Drugi val epidemije covid-19 je še bolj prizadel domove za starejše, v kar 80 odstotkih se soočajo z okužbami med zaposlenimi in stanovalci. Stroka in politika tokrat ne razmišljata o kadrovskiuh čistkah, temveč jim stojita ob strani in nudita vso strokovno pomoč. Zanimivo pa je, da je tokratni val novega kronavirusa prizanesel ljutomerskemu domu. Prav gotovo gre za to razlog iskati v izkušnjah, ki so si jih nabrali na pomlad. V to je tudi prepričan direktor DSO Ljutomer Tomislav Nemec.

Praktično niti en slovenski medij se to jesen ni pojavil pred vrati DSO Ljutomer, zanje niso zanimivi, ker jim je tokrat uspelo obvarovati stanovalce in zaposlene pred epidemijo.

“Pohvala in zahvala gre zlasti našim zaposlenim, ki svoje delo opravljajo na zelo visokem nivoju in to ne le, kar se tiče upoštevanja vseh strogih ukrepov za obvladovanje okužb, ampak tudi kar se tiče nege in oskrbe naših stanovalcev,” dodaja direktor Nemec.

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video