Nekategorizirano

Velik požar na grškem Peloponezu. Že evakuirani prebivalci in turisti z območja požara

Na grškem polotoku Peloponez gori.  Zaradi močnega vetra, ki nenehno spreminja svojo smer, več sto gasilcem do sedaj ni  uspelo obvladati požara. Po podatkih tamkajšnje civilne zaščite ni bil nihče poškodovan. Toda oblasti so evakuirale prebivalce in turiste z območja. Obsežna gasilska operacija poskuša nadzorovati požar Peloponeza na območju Mani. To je hribovit del ne daleč vstran od turističnih naselij in vasi kjer živijo domačini.  Požar je dosegel naselja in  počitniške vile. Do sedaj so  že evakuirani  ljudje iz petih vasi  Vsem na tem območju pošiljajo telefonska sporočila, naj bodo previdni in se poslušajo  navodila in obvestila oblasti, da se izognejo žrtvam. Nevaren je tudi gosti dim.

  
							                

Zaradi močnega vetra, ki nenehno spreminja svojo smer, več sto gasilcev  še ne more  nadzorovati požar.  Veter znova prižiga  že ugasnjene požare, sporočajo  predstavniki lokalnih  oblasti.

Je že napovedano, da  bodo kmalu v gašenje vključeni tudi  helikopterji. Gozdovi  ki  gorijo  so na neprehodnih terenih in skorajda je nemogoče, da bi  gasilska vozila prišla  tako visoko na samo  mikro lokacijo požara. Oblasti se trudijo izvesti vse potrebne ukrepe za zaščito  človeških življenj.

Tožilstvo je začelo preiskavo vzroka  in povzročitelja požara. Nagibajo se k temu da je bil požar podtaknjen.

Nesreč  nikoli ne pričakuješ  in si jih ne želiš, pripravljen nanj moraš biti kot da se bo zgodila vsak hip. Žal, letos imajo Grki tega več kot dovolj, nesreč namreč.

 Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč