Nekategorizirano

V Zdravilišču Radenci prireditve ob svetovnem dnevu srca in 135 letnici zdravilišča

Srčno žilne bolezni so sodijo med poglavitne razloge prezgodnjih smrti.  V Sloveniji zaradi tega letno umre 7000 ljudi, čeprav bi lahko mnoge prezgodne smrti preprečili, in to z odgovornejšim odnosom do lastnega zdravja. Več se je treba gibati, opuščati slabe in škodljive  razvade, se bolj zdravo prehranjevati, in kar je še kako pomembno, izogibati se stresom.  Že stara ljudska modrost pravi, da je »bolje preprečiti, kakor zdraviti.«


				Zdravilišče Radenci - merjenje krvnega tlaka

V Zdravilišču Radenci, ki prav te dni praznuje 135 letnico delovanja, področju preventive namenjajo izjemno pozornost. Ob svetovnem dnevu, ki so ga povezali s svojim visokim jubilejem, so pripravili kopici aktivnosti; brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, medicinska gimnastika za zdravo srce, hoja za srce, tek za srce, bosonoga hoja po kamnih iz rokavov Mure, pohod do železnega vrelca in po vrelcih življenja, 135 vaj za zdravo srce ter hitri napotki o tem, kako pripraviti napitek in sladico za zdravo srce. Projekt so v Zdravilišču Radenci pripravili v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, Društvom upokojencev Radenci ter Zavodom za turizem in šport Radenci. Celodnevno dogajanje je privabilo tako goste zdravilišča, domačine iz Radencev, malčke krajevnega otroškega vrtca, učence osnovne šole, v Radence pa se je pripeljalo tudi nekaj avtobusov iz ostalih slovenskih krajev.

V Zdravilišču Radenci je danes na enem mestu skoncentrirana celotna zdravstvena ponudba, od preventive do diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije. Bogata zdraviliška dejavnost Zdravilišča Radenci je zasnovana na kar štirih naravnih zdravilnih faktorjih: poleg naravne radenske mineralne vode so to še zdravilna termo-mineralna voda, zdravilno blato (peloid) in ugodna klima z več kot 250 sončnimi dnevi na leto. Morda ali pa zlasti zato, so v zdravilišču praznovanje 135 letnice delovanja poimenovali; Zdravilišče Radenci, kjer srce pravi ja!

Mogoče vam bo všeč