Nekategorizirano

V razmislek – Iva Pavlin Žurman: KDO VAM LAŽE?!

Življenje je polno vprašanj, bedaki imajo polno odgovorov. (Sokrat)
»Očitno smo politiki le toliko demokratični, kolikor nam demokratičnost pripisujejo mediji. Mediji pa so očitno demokratični sui generis …«, je zadel žebljico na glavico politik, ki je s svojimi tviti (in dejanji) trn v peti kordonu SLO pravovernih novinarjev. Drug politik (J. Janša) je razložil, da »se z objavami na medmrežju kot svobodni posameznik brani tudi pred medijskimi lažmi«.

Delova novinarka Suzana Kos, ki spretno manipulira v vse bolj enoumnem osrednjem časopisu, nas tokrat v Temi dneva, ko komentira tudi dogajanje v ZDA, prepričuje, kako se politiki sramotijo, »vsak na svoj način«. Kot zvesta vojščakinja sramoti tudi sama sebe, s tem ko »sramoti druge« (nisem preverila ali je bila konec 2007 članica Zgaga-Šurc kompozicije F571, ki so sramotili vlado in njenega predsednika tik pred predsedovanjem Svetu EU).

Seveda je njena TARČA »notranji sovražnik« Janez Janša!
»Zdaj ali nikoli« (kolumna) je v Delu že napovedal Sorosev Luka Lisjak. In bi sedaj tisti, ki so zaradi nesposobnosti vladanja odstopili, sedaj radi zopet nastopili s KUL novim mandatarjem. Seveda brez ustrezne medijske promocije (agitprop) ne gre!
Družbenopolitična aktivistka Kosova nadaljuje članek z ugotovitvijo KUL opozicije, da »Janši v desetletjih izoblikovane vrednote demokracije, sobivanja in sožitja ne pomenijo nič, da jih je pripravljen izigrati na vsakem koraku in da je v svoji avtokratski agendi zdaj vso verodostojnost izgubil tudi v mednarodni politiki«. So KUL-ovci in njihov medij (Kosova) govorili o vrednotah kontinitete (nomenklature), ki že od Depale vasi dalje ustvarja antijanša javno atmosfero (so)bivanja, so to vrednote F21 nacionalnega interesa alias prihvatizacije državnega premoženja in ropanja nekoč državnih bank? Je to uzurpacijo pravosodnega sistema, ki tik pred volitvami pošlje v zapor najmočnejšega političnega nasprotnika na osnovi prirejenega (lažnivega) obtožnega predloga? Je to monopolizacija medijev – F21 prihvatizacija tiskanih medijev, tudi Dela in sovražni prevzem javne RTVSLO?

Iz ust KUL kompozicije preko medijev – Delove novinarke – politične aktivistke Kosove – v ušesa bralcev (javnosti). »Govorimo jim, kako naj razmišljajo« je pošteno priznal nekdanji urednik FT Lionel Barber.
In na koncu Kosova razkrije stratega JJ, ki čivka, zato da bi prikril kadrovske premike, … A tisti, ki jih je zamenjal glumač Šarec (enako prej Cerar) niso predstavljali kadrovskih premikov, sprašujem aktivistko Kosovo?

Iva Pavlin Žurman

P.S. : Tako je bralce opozoril anonimni komentator na spletu (portal+):
Laž dobiva zatočišče v Evropi. No in ta nemoč ki jo čutimo, ko laži ne moremo razgaliti kot laž. Pred nami stoji, in pleše in se sonči, ter se nam smeje v obraz, ker ji ne moremo nič, temu se reče da smo v polju zla. V kraljestvu očeta zla. Bodite pozorni na ta občutek.

Mogoče vam bo všeč