Marcos Tavares-Legenda
ŠportzanimivoŽivljenje

V pričakovanju-Marcos Tavares izdaja svojo biografijo LEGENDA

Marcos Tavares je na svojih družbenih omrežjih najavil izid svoje športne biografije. Knjiga nosi naslov LEGENDA. Gre za knjigo o njegovem življenju. Od rojstva pa do danes s kančkom vpogleda v prihodnost. Marcos je v knjigi predstavil lepe trenutke ter na drugi strani tudi tiste težke, ki kažejo, da je tudi on še kako krvav pod kožo. Marcos predstavlja zgodbo, ki je do sedaj javnost ne pozna. Zgodbo, ki je do sedaj ni zaupal še nikomur.

Odkar sem v NK Maribor, sem tudi dober človek

Marcos Tavares je z velikim ponosom predstavil svojo biografijo. Kot pravi sam, je to zanj nova prelomnica. S knjigo si želi, da ljudje ne bi ponavljali napak, ki jih je počel sam. “Imam dobro, močno zgodbo. Veliko stvari se je zgodilo v Braziliji v času mojega otroštva in mislim, da je čas, da vse skupaj pokažem in s svojo zgodbo pomagam drugim ljudem. Ko sem bil mlad, sem naredil veliko stvari, na katere nisem ponosen. Ženske, ponočevanje, alkohol in vse to ni bilo v redu. Zaradi tega nisem uspel v Braziliji. Te stvari želim deliti z drugimi, da vidijo, da v življenju obstaja dobro in manj dobro. Pred NK Maribor je bil Marcos Tavares samo dober nogometaš. Odkar sem v NK Maribor, sem tudi dober človek.” Dotaknil se je tudi revščine in vseh prigod iz mladosti. “Moje otroštvo in življenje v Braziliji ni bilo lahko. Ko sem pisal knjigo, sem se spomnil časa, ko sem spal na tleh, ko nisem imel kaj za jesti. Velikokrat sem bil lačen in mama mi je rekla, naj si dam paradižnik na pol, posolim in me bo nasitilo. Seveda me ni … Veliko je bilo težkih in na drugi strani lepih trenutkov. Ko sem se spomnil vsega, kar se je zgodilo, mi je bilo težko. Tudi kakšna solza je pritekla. Mislim, da je čas da tudi drugi izvejo mojo zgodbo.”

Edini možni naslov za knjigo je bil LEGENDA

Marcos Tavares odgovarja, ali je bila tudi kakšna druga možnost za naslov knjige. “Kar se tiče naslova, ni bilo dileme. LEGENDA so me poimenovali drugi. Spomnim se tekme v Ljudskem vrtu. Spomnim se, kot da bi bilo včeraj. 5. marec 2011. Pogledal sem na tribuno, kjer so navijači izobesili plakate vseh legend v klubu. Takrat še nisem bil dolgo časa v klubu. Nisem mogel verjeti. Bil sem res vesel. V knjigi sem zapisal tudi simpatično prigodo s sodnikom, ki je tisti dan na tekmi prišel do mene in mi rekel, kaj pa ti delaš med legendami, če pa trenutno še igraš nogomet. Od takrat me nekako ljudje kličejo LEGENDA. In to že od takrat jemljem kot veliko čast in odgovornost.” Seveda je Marcos podrobno opisal tudi vse trenutke v Sloveniji. Od prihoda, ko ga je na letališču v Gradcu pričakal nekdanji športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič, pa do danes.

 

LEGENDA nastala izpod peres dveh pisateljev

Knjiga je športna biografija, v kateri Marcos pripoveduje svojo zgodbo. Ob tem je imel kar dvojno pomoč. Knjigo sta mu pomagala pisati dva pisatelja. “Vse glede mojega otroštva, ljubezni, odnosov z ženo, otroci, starši in vse nespametne stvari, ki sem jih počel, je napisala Janja Vidmar. Ona je poskrbela, da knjiga ne bo samo za nogometne navdušence, ampak tudi za vse ostale, mladino in predstavnice nežnejšega spola. Moj cilj je bil zmeraj, da bi bila knjiga namenjena širšemu občinstvu. Drugi, predvsem nogometni del, pa je napisal Boštjan Narat. Toliko je bilo vsega, da sem potreboval kar dvojno pomoč (smeh).” Športna biografija je nastala v sozaložništvu Založbe Pivec in Športne agencije Proelium.

Naročite jo lahko TUKAJ.

Vir: Proelium

Slike : Proelium

Mogoče vam bo všeč

Več v:Šport