nezakonite migracije

V osebnem vozilu prevažal 13 državljanov Pakistana –v nemogočih pogojih in nezakonito

 

Iz celjske PU  sporočajo, da so  včeraj, nekaj pred sedmo uro zjutraj  bili obveščeni, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim,  zaradi okvare obstalo osebno vozilo znamke Audi Q7.

Policista Postaje prometne policije Celje sta ob prihodu na kraj ugotovila, da je voznik, ko je opazil, da se je vozilo pokvarilo, pobegnil. V vozilu je ostalo 13 državljanov Pakistana, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo. In seveda stlačene  in izmučene do onemoglosti.

Po do sedaj zbranih podatkih je voznik državljane Pakistana naložil na območju Republike Hrvaške in jih  ilegalno pripeljal v Republiko Slovenijo. Namenjeni so bili v Italijo.

Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega  zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

Državljane Pakistana smo po izvedenih postopkih odpeljali v Azilni dom v
Ljubljano. Voznika, ki jih je prevažal, še iščemo.

Da ilegalne migracije potekajo in da se z njim ukvarjajo organizirano je tudi res. Da  se  trguje z ljudskimi dušami in da ta trgovina    prinaša ogromne vsote denarja tudi drži.  Le izslediti jih je treba ter prekiniti kanale preko katerih se to dogaja,  vemo prav tako.

Ali obstoja kdo, ki bi v resnici ugriznil to kislo jabolko?

Morda!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč