Nekategorizirano

V čevljarskem Turnišču naj bi izdelovali električne avtomobile

Ne tako daleč nazaj so v prekmurskem Turnišču, kjer je čevljarska tradicija doma že kar nekaj generacij, v tovarni Planika izdelovali najboljšo športno obutev znamke Adidas. Nekoč čevljarski gigant, ki je zaposloval tudi 1400 delavcev, je s propadom Planike doživel zelo hude čase, vendar so se postavili na noge in danes izdelujejo obutev, ki jo lahko vidite na nogah pripadnikov švicarske, nemške in še nekaterih armad EU. Le slovenska vojska z Erjavcem na čelu varčuje in raje za svoje vojake kupuje cenejšo obutev dvomljive kvalitete.

Turniščani pa naj bi v nekaj letih pričeli tudi izdelovati električne avtomobile. Tako so na današnmji tiskovni konferenci sporočili predstavniki družbe Terramar iz Kamnika, ki ima za seboj egiptovski kapital. V turniški obrtno industrijski coni, ki je po prepričanju egiptovskih investitorjev na idealni legi ob avtocesti, so že plačali aro za nakup večjega kompleksa zemljiš. Sama investicija naj bi bila “težka” 14 milijonov evrov, večino denarja pa bi zagotovil investitor iz domačih virov.

Leta 2023, v prvem letu proizvodnje, naj bi v novi tovarni električnih avtomobilov delo dobilo sedemdeset delavcev, njihovo število bi se v petoih letih povečalo na 400.

 “V občini Turnišče bo ustanovljeno novo podjetje, ki bo registrirano samo za proizvodnjo vozil in električnih vozil.  Tako, da na tem zemljišču bo izgrajena tovarna za izključno proizvodnjo električnih vozil in vsi dokumenti bodo izdelani izključno v ta namen,” je spletnemu portalu Sobotainfo sporočil prokurist podjetja Terramar Bahet Kourajši. Menda naj bi družba v poslovnem poročilu za AJPES napisala, da bo investicija namenjena logistično transportnemu centru za sadje in zelenjavo. 

Kaj bo in če bo, se bomo itak prepričali na lastne oči.

Mogoče vam bo všeč