Vir: e-maribor
koronavirusLokalnoSlovenijaZdravje

UKC Maribor je uvedel upravno epidemiološki nadzor nad ravnanjem okuženega zdravnika z novim korona virusom južnoafriškega seva

Včeraj je pred Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor potekala novinarska konferenca o trenutnih epidemioloških razmerah v tej bolnišnici. Izjavo je podala vodja Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb, dr. med. Lea Knez.
Največ govora je potekalo na temo okuženega zdravnika s Covid 19 južnoafriškega seva.

Pojasnila je, da takoj, ko so izvedeli za okuženega zdravnika so začeli izvajati ukrepe za preprečevanje širjenje okužbe in takoj imeli v mislih tudi južnoafriški sev. Na enak način so poiskali tudi paciente, ki so bili v ambulanti in jih testirali. Kot je povedala Knezova, je šlo za 17 oseb, a so se na povabilo odzvali le trije.

Zaradi presoje dejanj okuženega zdravnika pa naj bi v UKC Maribor ustanovili tudi upravno epidemiološki nadzor za ugotavljanje ali je okužen zdravnik ravnal po predpisanih ukrepih za preprečitev širjenja virusa ter pravilnega karantenskega postopka. Doktor Lea Knez je še poudarila, da še niso dokazali nobene dodatne okužbe znotraj bolnišnice.

Video izjava: dr. med. LEA KNEZ, vodja Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb:

Mogoče vam bo všeč