Ljubljana, ministrstvo za obrambo. Podelitev priznanj in nagrad na podrocju varstva pred naravnimi in drugimi nesrecami za leto 2020 ob svetovnem dnevu civilne zascite.
LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVečVideo

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je bil predsednik Republike Slovenije častni gost

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite se je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor udeležil podelitve priznanj in nagrad in obiskal Državni logistični center Roje.

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je bil predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor častni gost na podelitvi priznanj in nagrad na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2020. Priznanja je prejelo osem posameznikov, najvišje priznanje – Kipec civilne zaščite pa je dobil poveljnik Civilne zaščite za obalno regijo mag. Zvezdan Božič.

Ljubljana, ploscad pred Drzavnim logisticnim centrom Roje.
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Drzavni logisticni center Roje, kjer se je seznanil z delom sluzbe za logistiko in projektom RescEU, ogledal pa si je tudi opremo novoustanovljene enote za mednarodno posredovanje v primeru poplav, ki deluje v okviru odzivnih sil civilne zascite EU.

Po slovesnosti je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil obiskal Državni logistični center Roje, kjer se je seznanil z delom Službe za logistiko. Predsednik se je spoznal tudi s projektom RescEU, v okviru katerega je Slovenija ena od držav članic Evropske unije, ki hranijo skupne rezervne zaloge medicinske opreme, ki je v primeru izrednih zdravstvenih razmer
razdeljena po Evropi. Ob tej priložnosti si je predsednik Pahor ogledal opremo novoustanovljene enote za mednarodno posredovanje v primeru poplav, ki deluje v okviru odzivnih sil civilne zaščite EU.

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je po obisku Državnega logističnega centra podal izjavo za javnost ob letošnjem svetovnem dnevu civilne zaščite. Zahvalil se je vsem pripadnicam in pripadnikom civilne zaščite za njihovo profesionalnost in srčnost.

Spomnil je na obiske regijskih štabov civilne zaščite po Sloveniji, ki jih opravlja v tem času, in povedal, da se je na ta način podrobno seznanil z delom tistih, ki v času epidemije skrbijo za naše zdravje. »Vedno znova me spreletijo občutki ponosa in neizmernega zaupanja v njihovo delo,« je dejal predsednik Pahor in dodal, da je v Sloveniji civilna zaščita institucija, ki ima ugledno tradicijo in slavno prihodnost zaradi znanja, profesionalnosti in predanosti za skupno dobro.

Video izjave:
1. Borut Pahor, predsednik republike Slovenije

2. mag. Matej Tonin, minister za obrambo

3. Zvezdan Božič, poveljnik Civilne zaščite za obalno regijo

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno