Nekategorizirano

Twitter želi kupiti TikTok, vendar ni jasno, ali ima za posel dovolj denarja

Ameriško socialno omrežje Twitter je kitajskemu podjetju ByteDance sporočilo, da je zainteresirano za nakup ameriškega podjetja  TikTok, poročajo mediji. Platforma za objavljanje kratkih videoposnetkov TikTok je bila v zadnjih tednih tarča ostrih opazk in ugibanja o morebitnih ilegalnih prenosih, opozarja BBC.

Prejšnji teden je ameriški predsednik Donald Trump podpisal izvršno odredbo, s katero je domačim podjetjem naročil, naj v 45 dneh prenehajo poslovati s TikTokom, zaradi domnevne grožnje nacionalni varnosti. TikTok je zagrozil s tožbo, češ da je bil šokiran nad Trumpovo potezo.

Medtem je več podjetij pokazalo zanimanje za nakup TikToka, med njimi tudi Microsoft, zdaj pa se jim je pridružil tudi Twitter.

Natančna vrednost ameriškega TikToka ni znana, ocenjena pa je na desetine milijard dolarjev, dodaja BBC. Tržna kapitalizacija Twitterja znaša približno 29 milijard dolarjev v primerjavi z Microsoftovimi 1600 milijardami dolarjev.

Ameriški predsednik je prejšnji teden dejal, da bo podpiral Microsoftova prizadevanja za nakup ameriškega podjetja TikTok, če država prejme “pomemben del” prihodkov od prodaje. Transakcija mora biti sklenjena do 15. septembra, sicer bo prepoved začela veljati, je poudaril Trump.

 

Mogoče vam bo všeč