Foto: Gregor Katič
Dogodki in prireditveLokalnoTurizem

Turizem: »Celje znova med nominiranci za dobitnike prestižnega priznanja v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna«

Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je zaključen. Veseli in ponosni smo, da se je Celje tudi letos uvrstilo med nominirance za dobitnike prestižnega priznanja MDGL 2022 v kategoriji Velika mesta. Na končni vrstni red bo treba počakati do sredine novembra, ko bodo v Laškem Dnevi slovenskega turizma

 

V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu. Štiričlanska ocenjevalna komisija Turistične zveze Slovenije je Celje obiskala konec julija.

 

Celjani so predstavili projekte in ukrepe na področju urejanja zelenih površin, kot so vzpostavitev Parka drevesCE, skrb za drevesa v ostalih delih mesta ter zalivalne vreče, cvetličenje mesta. Prav tako so izpostavili dosežke na področju trajnostne mobilnosti, širitev sistema KolesCE in javnega avtobusnega mestnega prometa Celebus, saj razmišljajo  o nakupu novih električnih avtobusov. Članom ocenjevalne komisije so  predstavili še nov trg pri Mestni tržnici Celje, obnovo Pelikanove hiše in prostorov na Starem gradu Celje ter ureditev nekdanjega slovenskega pokopališča na Golovcu v spominski park. Seznanili so jih, da so v Celju  od njihovega lanskega obiska predali namenu dvoje novih javnih sanitarij v mestu, Toilet v Razlagovi ulici in mobilno sanitarno enoto W CE pri Turški mački. Direktorici javnih zavodov Tehnopark Celje in Zavod Celeia Celje sta komisijo seznanili s pestro turistično vsebino, ki je na ogled obiskovalcem našega mesta.

 Celje je v zadnjih letih na ocenjevanju dosegalo odlične rezultate. V kategoriji večjih mest se je vsako leto uvrščalo med najlepše urejena mesta v Sloveniji, naš MCC Hostel pa med najboljša mladinska prenočišča v Slovenji.

Odlično za Celjane odlično za turiste in  za vse ki zaidejo k nam. Pridite v še večjem številu kot do sedaj!

 

Vane T. Costa

Vir: moc&vtc

Foto: Gregor Katič

Mogoče vam bo všeč