Nekategorizirano

Trumpu je uspelo, Senatni republikanci potrdili Amy Coney Barrett za novo vrhovno sodnico

Osrednja novica praktično vseh ameriških medijev danes je izvolitev v Senatu nove vrhovne sodnice, konservativke Amy Coney Barrett, Ta je že tudi prisegla v Beli hiši. Njena izvolitev je velika zmaga Donalda Trumpa, ki jo je predlagal na ta položaj in Republikancev, kar priznava večina ameriških in svetovnih MSM medijev. 

Za potrditev je glasovalo 52 republikancev, proti jih je bilo 48, od tega 45 demokratov, dva neodvisna senatorja, ki glasujeta z demokrati in republikanka Susan Collins iz Maina.

Do zdaj se še nikoli v zgodovini ni potrdilo vrhovnega sodnika ali sodnice tako blizu volitev, ki zdaj praltično že potekajo, saj je predčasno volilo več kot 60 milijonov ameriških volivcev. Svoj glas je predčasno oddal tudi Donald Trump.

Amy Coney Barrett je položaj vrhovne sodnice zasedla le dober mesec po smrti liberalne sodnice Ruth Bader Ginsburg, ki je bila imenovana za časa Obamove administracije. Z izvolitvijo Amy Coney Barrett so si Republikanci  za desetletje ali dve zagotovili konservativno smer Amerike z odločitvami vrhovnega sodišča, ne glede na to, kdo bo predsednik in kdo bo imel večino v kongresu.

Mogoče vam bo všeč