GospodarstvoizobraževanjeSlovenijaŽivljenje

Transparentnost komunikacije

Tudi pravilna pisna komunikacija je pomembna, o njej lahko berete v prispevku o formalnosti in pričakovanjih pri pisanju e-pošte znotraj in zunaj organizacije Oprostite, kaj pa e-poštni bonton. Prav tako vas vabimo k branju prispevka o komunikaciji v izrednih razmerah – Prava beseda pravo mesto najde.


Infografika: Nina Strelec

Večkrat lahko med zaposlenimi v neki organizaciji slišimo, da jih moti nejasna komunikacija, nejasno podajanje navodil, zmeda in šumi pri podajanju informacij, napačne razlage situacij in navodil itn. Hitro lahko pride do situacije, da vsak zaposleni hiti s svojim lastnim delom, s svojo miselno shemo sedi v svojem kotu, s svojo dnevno rutino in kratkoročnimi zadolžitvami ter bežnimi pogovori in izmenjavo informacij.

Pri reševanju teh in podobnih situacij, oz. problemov, nam lahko koristi transparentna komunikacija. V infografiki si lahko preberete kaj transparentna komunikacija sploh je, zakaj bi jo v organizaciji bilo smiselno vzpostaviti (oz. kakšne so njene prednosti), ter kakšne korake lahko naredimo, da jo dosežemo.

vir:https://psihologijadela.com/2021/06/18/transparentnost-komunikacije/

Mogoče vam bo všeč