Cesta Zreče-Rogla je zaprta med Boharino in Padeškim Vrhom, saj so na več odsekih zemeljski plazovi in poplavljeno cestišče. Foto: Boštjan Hren (podatki so stari 2 uri)
črna kronikaLokalnoprometSlovenijaZdravjeŽivljenje

Toča klestila na Zreškem in bližnjih krajev. Več zasutih cest in zalitih mostov. Do kdaj?

Območje občine Zreče, Vitanj in Slovenskih Konjic je danes popoldne zajela močna nevihta z nalivi in ponekod s točo. Po besedah župana Zreč Borisa Podvršnika je v pol ure povzročila porast hudournikov in plazove. “Zaradi plazov je zaprtih nekaj cest. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo.

Šlo se je za nevihtno celico, ki se je kar vrtela v tem območju med Loško Goro, Padeškim vrhom in Skomarjem. V pol ure je bila toča, voda je odnesla nekaj škarp in ogroža nekaj mostov. Kolikor nam je uspelo izvedeti in primernih virov, Dravinja je poplavila na treh koncih. Zaliti so bili trije mostovi, v Loški gori(Gorska reka), Radanji vasi pa še v Dobrovljah  je šla čez.

Cesta Zreče-Rogla je zaprta med Boharino in Padeškim Vrhom, saj so na več odsekih zemeljski plazovi in poplavljeno cestišče. V času ko to objavljamo so deli cest za silo sproščeni in prevoznih. Foto: Boštjan Hren

V višjih predelih  je bilo sproženih osem plazov. Z kratek čas (uro, dve) bi naj bila celo cesta proti Rogli zaprta.  Kar se ogroženosti hiše  pa verjetno potrebna začasna premestitev oziroma evakuacija.

Tudi cesta v Skomarje je bila zaprta. Vir meni, da  je Dravinja večja kot ob nedavnih nalivih, ki prav tako niso bili zanemarljivi.

Vane T. Costa

vir: vtc&sta

Mogoče vam bo všeč