foto: twitter
Črna kronikaLokalnoSlovenijaTwitter noviceV fokusuZdravjeŽivljenje

Črna na Koroškem: Med reševalci in gasilci pri sanaciji objekta več zastrupljenih in poškodovanih več oseb

Včeraj, pozno zvečer, s strani PU Celje, je prišlo obvestilo o tem,  da se je v Črni na Koroškem, pri prečrpavanju meteornih voda in čiščenju kletnih prostorov kegljišča, poškodovalo več oseb, vojakov in gasilcev, ki so kazali znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Po dostopnih podatkih bi naj bilo omenjenih vsaj  deset udeleženih v post poplavnih sanacijskih delih, se je popoldne pri čiščenju mulja iz objekta kulturnega doma, v katerem je tudi kegljišče v središču Črne na Koroškem, zastrupilo, predvidoma  z CO,  ogljikovim monoksidom. Zastrupili bi se naj pri delih na kegljišču v kletnih prostorih, ki so zaprti, brez oken in tudi blizu kanalizacije, pri delih pa naj bi bili uporabljali tudi agregat, saj v kleti ni elektrike.

Med izpostavljenimi je največ  vojakov iz Severne Makedonije in Slovenije. Plinu je bilo sicer izpostavljenih 32 oseb. Dodatno smo izvedeli da je med izpostavljenimi 8 pripadnikov makedonske vojske, osem slovenskih gasilcev in šest pripadnikov Slovenske vojske.  Zastrupljene osebe, med njimi sedem vojakov, so odpeljali na bolnišnično zdravljenje, kjer so ostale na opazovanju, je sporočila Slovenska vojska.

Po podatkih iz SV, se  je pozno zvečer zdravstveno stanje poslabšalo še dvema izpostavljenima gasilcema, ki so ju prav tako z rešilnim vozilom odpeljali v splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ogled kraja so opravili  kriminalisti iz ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Vane T. Costa

vir: mors&sta&vtc

Mogoče vam bo všeč