Nekategorizirano

To je najbogatejša ženska na svetu

Pisateljica in človekoljubka MacKenzie Scott je postala najbogatejša ženska na svetu. S premoženjem kar 68 milijard dolarjev je po najnovejših indeksih bogatašev, ki so jih objavili ameriški mediji, presegla tudi voditeljico L’Oreala Francoise Bettencourt Meyers.

MacKenzie Scott je bila pod drobnogledom javnosti kot žena Jeffa, ustanovitelja Amazona, zlasti po ločitvi. Zaradi ločitve je postala najbogatejša ženska na svetu, ker je v tožbi dobila štiri odstotke lastniškega deleža v podjetju Amazon. Ko je karantena nad pandemijo koronavirusa povečala spletno prodajo, so se cene delnic Amazona dvignile do neba in od začetka letošnjega leta narasle za do 3.500 ameriških dolarjev.

Vendar se je Mackenzie v tožbi marsičemu odrekla. “Vesela sem, da je za menoj ločitvena tožba in da sva se z Jeffom uspela dogovoriti o vsem. Vesela sem, da se mnogi moji prijatelji veselijo, da bomo ostali v dobrih odnosih in še naprej skupaj vzgajali svoje otroke.”

Bezos se je nato prek družabnih omrežij zahvalil za podporo in prijaznost.

MacKenzie je z Jeffom od samega začetka posla in sta bila skupaj poročena  25 let. Kljub temu da ni razkril, da imata težave v zakonu, je njegova afera z voditeljico Lauren Samchez prišla na dan in zakon Jeffa in Mackenzie se je končal.

Mogoče vam bo všeč