Nekategorizirano

Tanja Fajon SD v Dolančevem duhu o pretenzijah SD, da zasedejo vladno palačo

Cilj socialnih demokratov je, da bi ponovno vladali. Veliko njihovih dosedanjih prejemnikov, ki so se “šlepali” na državnem koritu, sedaj počiva in to za njih očitno ni dobro. Nasledniki komunistov pač niso navajeni izgubljati. Še posebej ne volitev. No, če smo čisto iskreni, Socialnim demokratom uspe dobiti tam nekje do 10% glasov. Mogoče pa je zato prišla (še neuradno) na čelo SD radikalna Tanja Fajon. Potrebuje namreč glasove. Glasove levičarjev seveda.

				V čem je podobnost med Tanjo Fajon in Adolfom Hitlerjem? V načinu pozdravljanja

V čem je podobnost med Tanjo Fajon in Adolfom Hitlerjem? V načinu pozdravljanja in nepotešeni sli po oblasti!

Fajonova zagotavlja da ima opozicija vsaj 30 glasov za sklic izredne seje DZ, na kateri bi razpravljali o interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa. Spomnila je, da je minister nepreklicno odstopil, a se doslej to še ni zgodilo. Obenem pa je po njeni oceni že večkrat presegel svoja pooblastila, razlogov za interpelacijo naj bi bilo vedno več. No bolj slabo pa kaže Fajonovi pri izglasovanju ustavne obtožbe ali interpelacije, za kar potrebovali bi tudi glasove koalicijskih strank. Enkrat smo v parlamentu namreč že doživeli, da levičarji niso znali šteti do številke 46.

Vseveda Tanja, ki se očitno spozna tudi na kmetijstvo pa je glede kmetijske ministrice in predsednice DeSUS Aleksandre Pivec dejala, da ne gre za vprašanje 400 evrov, pač pa za vprašanje etičnih in moralnih pravil. Po njeni oceni Pivčeva ne bi smela ostati ministrica. Interpelacije sicer po njenih informacijah v opoziciji še ne pripravljajo, ni pa ta izključena, pravi Fajonova.

No, kar se tiče etičnih in moralnih pravil, pa bi bilo dobro, če bi Tanja Fajon  najprej pometla pred pragom Socialnih demokratov. Oziroma Najprej pred pragom Dejana Židana v času, ko je bil sam kmetijski minister in ga vprašala koliko je bilo v Sloveniji kmečkih turizmov, kjer se je baje vsak vikend sam ali z družino zastonj mastil? Viri pravijo, da je bil na tak način pred dvema letoma na vinogradniški kmetiji blizu Ormoža pri Igorju Leskovarju, po tem izletu Dejana Židana pa naj bi se na tej kmetiji mastili tudi člani SD, kar z avtobusom.  Seveda pa bi lahko Tanja Fajon pometla tudi pred pragom njenega najboljšega ministra stranke SD Jerneja Pikala. Ta je samo v letu 2019 odšel na kar 22 poslovnih potovanj, povprečno od dve do tri na mesec, seveda na račun davkoplačevalcev. 5.500 evrov za Japonsko, skoraj 2.000 evrov za dva dni v Minsku, trije dnevi v newyorškem hotelu Hilton za 2.200 evrov itd.

Toliko o Socialnih demokratih in njihovih željah po vladanju.

Mogoče vam bo všeč