Nekategorizirano

Tanja Fajon dobila pismo zaskrbljenega Slovenca

Eden izmed uporabnikov Facebook profila je objavil pismo, ki ga je poslal Tanji Fajon, preko elektronske pošte. Pismo objavljamo v celoti (nelektorirano):

Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. Tako pravi 3.člen ustave Republike Slovenije. Kot vam je mogoče znano, se je Slovenija leta 1991 z 10 dnevno vojno odcepila od Jugoslavije na zahtevo 88,5% ljudi, ki so takrat imeli volilno pravico. Mogoče vam je tudi znano, da smo se leta 2004 vključili v EVROPSKO UNIJO, torej med narode, kamor spadamo in od kod so nas leta 1945 nasilno ločili z okupacijo Jugoslovanske komunistične vojske.

Kot Evropska poslanka v EU parlamentu zagovarjate migracije in “uvažanje” ljudi iz nerazvitih držav tretjega sveta, kamor vas vleče tudi vaša politika, v povezovanje z nerazvitimi, neuvrščenimi državami tretjega sveta. Kot Slovenko vas vprašam, zakaj ne poskrbite v prvi vrsti za državljane Republike Slovenije, temveč vašo podporo izražate priseljencem, kateri imajo privilegije, ki jih avtohtono prebivalstvo nima. Razumem in vem, da mi boste odpisali in me podučili o človekovih pravicah. Tudi jaz jih poznam. Vendar obstajajo tudi človekove dolžnosti. In vsak narod, ki stoletja ustvarja in gradi na svoji zemlji, ki neguje in spoštuje vrednote Slovenstva in ohranja 1000 letne običaje in ljudsko izročilo svojih prednikov te dolžnosti pozna in jih uresničuje po svojih najboljših močeh. Zato ima pravico to zahtevati tudi od priseljencev. In tisti, ki tega niso pripravljeni sprejeti, tukaj niso dobrodošli. In moje mnenje deli velika večina avtohtonega prebivalstva v Sloveniji. Zatorej vas pozivam, v imenu mojega še nerojenega vnuka, ki bi rad prepeval Slovenske pesmi, da prenehate z delovanjam proti Slovenskemu narodu in prenehate spodbujati legalne in ilegalne migracije, ki uničujejo Evropo in predvsem Slovenijo.

Uradni jezik v Sloveniji je slovenščina. Na območjih občin, v katerih živita italijanska ali madžarska narodna skupnost, je uradni jezik tudi italijanščina ali madžarščina, pa pravi 11.člen ustave RS. Torej gre pri vašem delovanju za kršitev več členov ustave, in tega se vi zavedate. Pa kljub temu nadaljujete s svojim delom v prid priseljencem. To ni dobro za vas, za nas in naše morebitne vnuke. Na žalost.

Napisano pismo Tanji Fajon, se je po družbenih omrežjih razširilo, kot požar. Vsi pa že z nestrpnostjo čakamo njen odgovor. 

Mogoče vam bo všeč