koronavirusPolitikaSvet

Tadžikistan: Z današnjim dnem v tej srednjeazijski državi ni več epidemije korona virusa ??

V slogu nekdanje reklame pred več  tridesetimi leti za  Kovinotehno »nemogoče je mogoče«, se sliši tudi današnja uradna informacija,  ki so jo objavile in poslale v svet  nekatere vzhodnoevropske  in srednje azijske nekdanje sovjetske republike.

 Predsednik sila zaostalega  Tadžikistana Emomali Rahmon,  je danes dejal, da se je v tej majhni in revni državi v Srednji Aziji končala epidemija korona virusa. Točno tako. In nič drugače.

Po uradnih(njihovih) podatkih je ta  nekdanja sovjetska republika od začetka leta imela le ducat novih primerov korona virusa, novih smrtnih primerov zaradi Covid-19 pa ni bilo. Uradni podatki, ki so enaki že več kot dva tedna, kažejo, da je bilo od aprila lani s koronavirusom okuženih 13.308 ljudi, 90 jih je umrlo in 13.218 jih je ozdravilo. 

Trenutno v Tadžikistanu, državi z 9,5 milijona prebivalcev, ni aktivnih primerov korona virusa. 

“Z gotovostjo lahko trdimo, da v Tadžikistanu ni več korona virusa,” je v parlamentu dejal 68-letni predsednik Rahmon, a opozoril, da “ni sprostitve” in da je treba spoštovati pravila osebne in javne higiene. Zaukazano se morajo še naprej umivati vsepovsod,  velik del  zaradi »neobstoječega« COVID 19,  del pa zaradi zapovedanega obrednega umivanja. 

Emomali Rahmon Tadžiški predsednik

Obenem pa kot navajajo viri, taisti predsednik pravi, da bodo vsi, ki pridejo v Tadžikistan, dobili 14-dnevno karanteno na domu pod nadzorom družinskih zdravnikov. Zelo revni Tadžikistan ima veliko diasporo v Rusiji in Kazahstanu.  Po devetih mesecih trajanja epidemije korona virusa  tamkajšnje oblasti načrtujejo, da bodo mošeje ponovno odprte že prihodnji teden.

Tadžikistanska vlada je prve primere Covid-19 dala v javnost oziroma  napovedala 30. aprila 2020, preden je prišla na  obisk inšpekcija Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), medtem ko je država trdila, da  jih je epidemija tako rekoč zaobšla, medtem ko se je  naglo in  nenadoma razširila po vsem svetu.

Kot sam pravi, da je zato prav gotovo zaslužen on kot moder voditel »ponosnega«Tadžiškega  ljudstva seveda ob veliki ljubezni in zaščite  vsemogočega njihovega boga, ki se pri njih imenuje Alah. 

Obstoja  velika verjetnost da se bo oglasil  še kakšen  voditelj iz podobnih srednjeazijskih držav na temo premagovanja tuzemskih nadlog na način in s pomočjo fanatičnega verovanja.

O podobnih »neverjetnih« ali podobnih zgodbah  boste pravočasno obveščeni. Nikakor si ne smemo dovoliti da bi  bili prikrajšani iz kakršnegakoli razloga.

Zapomnite si: Točno od danes naprej v Tadžikistanu ni korona virusa. «Uradno«!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč