Nekategorizirano

Švica pred sesutjem zdravstvenega sistema

ŠVICA

V Švici se je z novim koronavirusom okužilo 14.336 ljudi. Zvezni urad za javno zdravje je to napovedal opoldne. Okuženih je za 1.123 več kot v soboto. Po podatkih BAG je v Švici od Covid-19 umrlo 257 ljudi. Več švicarskih medijev je napovedalo, da se bo izdal tajni zemljevid zaščite in reševanja Züricha, ki predvideva, da bi zaprtje trgovinami lahko  trajalo do poleti. Vendar nekateri politiki zahtevajo, da bi gospodarstvo po velikonočnih praznikih spet začelo delovati. A razmere tega ne dopuščajo.

ŠPANIJA

So pa novi dnevno rekord smrti zabeležili v Španiji. V zadnjih 24 urah je umrlo še 838 ljudi, kar je šest več kot dan pred tem. Vse skupaj je tej bolezni podleglo 6528 ljudi. Z novim koronavirusom pa se je doslej v Španiji vse skupaj okužilo 78.797 ljudi, kažejo podatki španskega ministrstva za zdravje. Z izjemo četrtka se dnevno število smrtnih žrtev covida-19 povečuje vsak dan. Doslej je ozdravelo 14.709 ljudi. Število okuženih in smrtnih žrtev narašča, čeprav je v Španiji že od 14. marca v veljavi karantena, ki močno omejuje gibanje prebivalcev. Španski parlament je sicer ta teden izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.

AVSTRIJA

Velike probleme s koronavirusom pa imajo tudi v Avstriji. V zadnjih 24 urah je umrlo še 838 ljudi, kar je šest več kot dan pred tem. Vse skupaj je tej bolezni podleglo 6528 ljudi. 

Mogoče vam bo všeč