Nekategorizirano

Sumljiva smrt miljarderja: V svingerski kub odšel z dvema ljubicama, mrtvega našli v avtu

Milijarder in playboy Konstantin Dinescu (69) iz Romunije je umrl po obisku svingerskega kluba, kjer je bil v družbi dveh ljubic. Policija sumi smrt zaradi zastrupitve, vendar ti sumi še niso potrjeni.

V prvih poročilih je pisalo, da je zbolel v svoji hiši na jezeru, a pozneje je bilo ugotovljeno, da je v svojem avtomobilu blizu svingerskega kluba dejansko omedlel, nekaj dni pozneje pa umrl v bolnišnici v Bukarešti.

Mega bogatega playboya so zaradi svoje kolekcije športnih avtomobilov poimenovali “baron luksuza”, bil pa je tudi ljubitelj umetnosti. Pred tremi leti so ga povezali s tatvino del iz muzeja Kunsthal v Rotterdamu. Rop je izvedla tolpa romunskih tatov, policija je sumila, da so slike ukradene po Dinescujevem naročilu, vendar ga nikoli niso postavili pred sodišče.

Policija je sporočila, da imajo prvega osumljenca kaznivega dejanja. Govori se  o ženski iz Ukrajine, ki naj bi mu nekaj podtaknila v kozarec, piše v enem od poročil. Romunska policija trenutno preiskuje umor Dinescuja in hkrati preverja, ali je izginila katera od slik iz njegove bogate zbirke.

Mogoče vam bo všeč