DS Gašper Dovžan z Jadranko Joksimovic
BalkanEvropaSlovenijaZunanja politika

Srečanje državnega sekretarja Dovžana s srbsko ministrico za evropske integracije Joksimović. Med slovenskim predsedovanjem dosežen pomemben premik pri približevanju Srbije k EU

Državni sekretar Gašper Dovžan se je v okviru obiska v Srbiji srečal z ministrico za evropske integracije Jadranko Joksimović.

V pogovorih sta se strinjala, da je bilo v času slovenskega predsedovanja Svetu EU vzpostavljeno odlično sodelovanje in je bil v okviru pogajalskega procesa Srbije za članstvo v Evropski uniji dosežen pomemben napredek z odprtjem četrtega sklopa pogajalskih poglavij.

Pogovor med delegacijama slovenskega MZZ in srbskega Ministrstva za evropske integracije Srbije

Sodelovanje med državama je izredno razvejano in poteka na vseh področjih. Tako se kljub pandemiji v obojestransko zadovoljstvo krepi gospodarsko sodelovanje. Izpostavljen je bil tudi pomen regionalnega sodelovanja, kjer je državni sekretar Dovžan podčrtal pomembnost nadaljevanja dialoga med Beogradom in Prištino za regionalno stabilnost.

Državni sekretar Dovžan je predstavil tudi slovensko kandidature za nestalno članico Varnostnega sveta OZN za obdobje 2024 – 2025.

V sklopu obiska se je državni sekretar Dovžan srečal tudi z državnim sekretarjem na srbskem zunanjem ministrstvu Nemanjem Starovićem ter ločeno s svetovalko predsednika republike za zunanje zadeve Tanjo Jović.

vtc

vir in foto: MZZ

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan