Bojan Šrot in Tina Trstenjak oktobra 2021 ob sprejemu "Tokijskih" olimpijcev
LokalnoSlovenijaŠport

Mestna občina Celje se odziva na izjavo Tine Trstenjak. Nazadnje deležna čestitke in denarne nagrade oktobra ob sprejemu »Tokijskih«olimpijcev

Izjava Tine Trstenjak na ponedeljkovi prireditvi Športnik leta v Celju za TV Celje, pravijo na MO Celje,  da jih  je zelo presenetila, ker Mestna občina Celje razvoju športa in urejeni športni infrastrukturi namenja veliko sredstev in pozornosti. V Celju je    zelo veliko odličnih športnikov, na katere so in smo  zelo ponosni. Zelo smo ponosni tudi na Tino Trstenjak. Ko se je lani  udeležila županovega sprejema za olimpijce, smo imeli občutek, da je vesela županovih iskrenih čestitk in  da je vesela tudi denarne nagrade.

Celjski “Tokijski” olimpijci pri županu Bojanu Šrotu oktobra 2021

Prireditve Športnik leta v Celju, ki jo organizirata Športna zveza Celje in TV Celje, se vsako leto udeležijo najvišji predstavniki Mestne občine Celje (župan, podžupanja, podžupan). Župan Bojan Šrot je priznanje Naj športnica leta Tini Trstenjak izročil leta 2016 in 2017.

Tini Trstenjak je župan Bojan Šrot lani poslal dve čestitki na naslov njenega kluba. Prvo čestitko ji je poslal za njen izjemen nastop na Evropskem prvenstvu v Lizboni, ko je tretjič zapored postala evropska prvakinja v judu v kategoriji do 63 kilogramov, drugo pa za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo v Tokiu. Upamo, da je čestitki prejela.

Župan je lani jeseni poslal čestitko tudi Marjanu Fabjanu za zlato medaljo Mednarodne judoistične zveze. Ob tej priložnosti je Tini Trstenjak ponovno čestital za njen izjemen uspeh na Olimpijskih igrah v Tokiu.

 

Izjava Tine Trstenjak, ki je leta 2015 prejela županovo priznanje Kelih cesarice Barbare, nas je neprijetno presenetila tudi zato, ker je župan Bojan Šrot velik ljubitelj in podpornik športa. Kot nekdanji Himalajec se namreč dobro zaveda, koliko truda morajo športniki vložiti, da dosežejo vrhunske rezultate.

To da je prišlo do takšne izjave je nenavadno tudi za nas,  ki spremljamo  rezultate in  vse ostalo kar je  povezano z napori da se to sploh  doseže. Ob vsem tem seveda dosežki Tine Trstenjak ostajajo enakega sijaja in spoštovanja vredni.

Vane T. Costa

Foto: DePeritorio

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno