Nekategorizirano

Srbska “varda” na beograjskih ulicah varuje domačine pred nasilnimi migranti

Tudi v srbski prestolnici Beogradu več ne vedo, kako se naj ubranijo pred vse bolj nasilnimi ilegalnimi migranti, ki so preplavili mestne ulice in ogrožajo domačine. Po pisanju srbskega spletnega portala Dnevna gazeta, so se domačini organizirali. Po najbolj ogroženih soseskah se sprehajajo mestne straže, skupine prostovoljcev, ki jih vodi Damjan Knežević. Zanimivo, tudi tega vodjo “srbske varde” je policja že večkrat aretirala, ker naj bi spodbujal rasno sovraštvo. Vendar Kneževič zagotavlja, da bodo kljub policijski represiji vztrajali, njihova “mestna straža” do zdaj ni povzročila niti enega samega incidenta, ampak s svojo navzočnostjo po ulicah preprečuje nasilje ilegalnih migrantov.

Dnevna gazeta tudi poroča, da je 80% prebivalcev vasi ob meji z Madžarsko in Romunijo, Majdan in Rabe, podpisalo peticijo, s katero od lokalnih oblasti, policije in države zahtevajo ustrezne varnostne ukrepe pred vse bolj nasilnimi migranti.

Več na: https://dnevnagazeta.com/2020/02/12/pokazali-sta-srbija-misli-u-ovom-mestu-je-peticiju-protiv-migracije-potpisalo-80-stanovnika/

Mogoče vam bo všeč