Nekategorizirano

Športniki Celja za leto 2019 dobili priznanja za svoj trud in prepoznavnost

V  ponedeljek,  v Veliki dvorani Narodnega doma  v Celju, je potekala , že 52 po vrsti, podelitev nagrada za športnika Celja za leto 2019.Tako kot je v navadi Velika dvorana Narodnega doma, je premajhna da bi sprejela vse zainteresirane  za spremljanje tega prestižnega in ogleda in spremljanja vrednega dogodka. Bilo je, v publiki seveda, mnogo znanih športnih imen iz nekih drugih časov, bolj  oddaljenih pa tudi manj oddaljenih,  da s svojo prisotnostjo pokažejo da Celje zmore in premore v prenekateremu športu, individualnem ali moštvenim, imena,  ki so odmevna tako doma kot na tujem. Ni zanemarljiv ta podatek, da se mesto Celje lahko pohvali, da je najbolj športno mesto v Sloveniji, saj ima največ športnih površin na prebivalca. Dobro je urejena tudi športna infrastruktura. Tudi zaradi tega ali pa na podlagi tega se pride ali je prišlo do zgornjega podatka o tem nazivu. Zaenkrat, naj bo čim bolj dolgo tako, da nam športniki vračajo na način kot najbolj znajo in tudi zmorejo, z odličnimi, odmevnimi in rezultati,  ki so pomembni tudi v svetovnem merilu.

V moški konkurenci je prestižni naslov v ˝najbolj športnem mestu v Sloveniji˝ osvojil deskar Tim Mastnak, ki si je lani prideskal naslov svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu, v tej olimpijski disciplini pa je osvojil tudi mali kristalni globus v skupnem seštevku svetovnega pokala. Njega kot posebej veseli » da ob dosedanjih prejemnikih posamičnih priznanj, ki so po navadi romali v roke športnikov  iz bolj poletnih športov, ga veseli da je on kot pripadnik zimskih športov dobil to priznanje za športnika leta 2019 prav v svojem domačem Celju. Drugo in tretje mesto sta osvojila plezalec  Jernej Kruder in atlet Luka Janežič.

 

 

Na dvainpetdeseti prireditvi  je bila za najboljšo športnico razglašena judoistka Tina Trstenjak, kot pravi da je to sicer šesto zaporedno športno priznanje za Celjsko športnico leta 2019 , da ga je prejela malo nepričakovano, glede na rezultate, kjer sama šteje preteklo leto za manj uspešno kot ostala leta.  Druga je bila njena klubska kolegica Klara Apotekar, ki je v preteklem letu postala evropska prvakinja v judu in terja atletinja Martina Ratej.

V moštvenih športih sta prvi mesti osvojili rokometni klub  RK Celje PL in ženski košarkarski klub ŽKK Cinkarna Celje za odmevne rezultate v evropski in regionalnih tekmovanjih.

Vse skupaj je bilo na slovesnosti v organizaciji Športne zveze Celja podeljenih nekaj  čez dvesto različnih priznanj po različnih športih in kategorijah športov.  Kot je povedal predsednik športne zveze Celje, Brako Črepinšek, »da so priznanja romala v velikem številu športnih panog in ne samo v tako imenovane »elitne«,  da je njih razporeditev  in podelitev nakazovala na neko širino razvitih športov v našem najbolj športnem mestu v  državi Sloveniji«.

Za prihodnost celjskega športa se ni za bati, velja pa ga spodbujati še  naprej enako kot prej ali pa še bolj!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč