Nekategorizirano

SOBRA 2018 JE SKLENILA ZAVEZNIŠTVO OBRAMBE, VARNOSTI, ZAŠČITE IN REŠEVANJA

Po treh dneh so se na razstaviščnih prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni zaprla vrata 7. Mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, SOBRA 2018. Na njem je sodelovalo 110 razstavljalcev iz 11 držav, sejem pa si je v treh dneh ogledalo 20 tisoč obiskovalcem. Ob koncu sejma je direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec tridnevno dogajanje strnil v naslednjo izjavo.

»Ob zaključku letošnje, že 7. Sobre v petnajstih letih, lahko izrazim zadovoljstvo in zahvalo. Zadovoljstvo zato, ker nam je uspelo na stičišče štirih držav pripeljati štiri najpomembnejše institucije, ki nam zagotavljajo varnost, 110 razstavljavcev, ki iščejo priložnosti gospodarskega sodelovanja na področju obrambe, varnosti, zaščite in reševanja ter preko 20.000 obiskovalcev, še posebej mladih. Zahvalo si zaslužijo tako institucije, ki se niso zgolj predstavile z razstavnimi prostori, ampak so izvajale številne aktivnosti, dinamične predstavitve, svetovanja in tekmovanja. Kljub temu, da so priprave na sejem potekale v času, ko smo v Sloveniji sestavljali novo vlado, so institucije, kot so Slovenska vojska, policija, Uprava za zaščito in reševanje in Gasilka zveza odlično pripravile vsebino in program predstavitev, kar kaže na to, da ustanove, ki skrbijo za varnost, delujejo izvrstno.

Letošnji sejem SOBRA je bil še posebej gasilski, saj sta zadnja dva dneva potekala tekmovanja gasilcev za naslove najboljših v državi, kar se je odražalo tudi na obisku sejma in razstavljavcih gasilske opreme.

Prepričan sem, da je letošnja Sobra prispevala k prepoznavnosti institucij, ki skrbijo za našo varnost in da bo večja prepoznavnost imela tudi praktične učinke pri zagotavljanju večje proračunske pogače. V tem primeru se tudi razstavljavci in gospodarstvo nasploh lahko nadeja boljših rezultatov. Letošnji sejem SOBRA je torej odlična popotnica za sejem SOBRA 2020.«

Mogoče vam bo všeč