Nekategorizirano

SLS gre naprej po poti resne prenove s skupnimi močmi

Ljubljana, 14. junij 2018 – Izvršilni in Glavni odbor, ki je najvišji organ Slovenske ljudske stranke (SLS) med dvema kongresoma, sta se sestala včeraj zvečer in podala prve ocene  ter razloge za neuspeh stranke  na nedavnih parlamentarnih volitvah. Kljub ponovni neuvrstitvi SLS v parlament, ostaja enotna močna volja in podpora znotraj stranke, da se na jesenskih lokalnih volitvah pokaže njena prava moč. Po odstopu mag. Marka Zidanška z mesta predsednika, stranko, skladno z določili Statuta SLS, do volilnega kongresa, ki bo 29. septembra, tehnično vodi prvi podpredsednik, Primož Jelševar. Glavni odbor je na predlog Nadzornega odbora ustanovil posebno skupino za vsebinsko pripravo kongresa, sestavljeno iz kandidatov SLS z najboljšim volilnim rezultatom in strokovnjakov za prenovo, ki bo v naslednjih nekaj tednih na osnovi podrobnejše analize volitev predlagala ukrepe za organizacijsko in kadrovsko prenovo stranke, je med drugim zapisano v saporočilu za javnost po sestanku obeh organov SLS.

“V SLS smo prepričani, da bo SLS  po prenovi še naprej uspešno izvrševala svoje zgodovinsko poslanstvo, ki ga  kot prva demokratična stranka opravlja vse od svoje ustanovitve leta 1988 v političnem prostoru Slovenije. Tak je bil tudi sklep Glavnega odbora stranke, ki se ga je udeležilo kar 120 delegatov, da bomo s skupnimi močmi in znanjem ekipe, ki bo pripravila volilni kongres,  poskrbeli za uspešne lokalne volitve. Zavedamo se namreč, da je srce stranke njen velik »ljudski« potencial z evropskim poslancem na čelu, 44 župani, več kot 400 občinskimi svetniki, 7 državnimi svetniki ter mnogimi podžupani, številnimi člani ter podporniki.” 

Program SLS, pripravljen iz manifesta evropskih ljudskih strank, ki ga po mnenju nekaterih članov Glavnega odbora,  glavni govorniki SLS pred volitvami in v volilni kampanji niso mogli ali znali ustrezno in dovolj glasno predstaviti volivcem, predstavlja dobro osnovo za nastop SLS na jesenskih lokalnih volitvah.

Pomembna odločitev včerajšnjega Glavnega odbora je, da se k sodelovanju povabi vse nekdanje člane SLS. 

Podpredsednik SLS Primož Jelševar, ki po novem tehnično vodi stranko do kongresa, predvidoma 29. septembra letos, si želi, da v stranki znova zažari enotnost in povezanost ter da na podlagi vrednot SLS enkrat za vselej zgladimo notranja nesoglasja. SLS potrebuje resno celostno prenovo, ki ji bo dala nov zalet in politični uspeh na prihajajočih lokalnih in evropskih volitvah. Glede na trenutne politične razmere je to prioriteta stranke, saj ne smemo pri tem zanemariti niti možnosti novih predčasnih parlamentarnih volitev.  

Mogoče vam bo všeč