Boštjan Lesjak v Kijevu Foto FB-BL
EvropaSlovenijaZunanja politika

Slovensko veleposlaništvo v Kijevu od 9 ure naprej spet odprto. Podpolkovnik Boštjan Lesjak kot odpravnik poslov

Iz ministrstva  za zunanje zadeve so sinoči sporočili,  da je Boštjan Lesjak sinoči varno prispel v Kijev, kjer bo danes začel z delom začasnega odpravnika poslov Republike Slovenije v Ukrajini. Ob prihodu je dejal, da je mesto prazno, da se slišijo alarmi in detonacije v daljavi, da pa sicer življenje za tiste, ki so ostali v prestolnici, poteka normalno. Veleposlaništvo bo tako  čez slabi 2 uri,  od  9. ure naprej  ponovno odprto.

Medtem veleposlanik Republike Slovenije v Ukrajini Tomaž Mencin nadaljuje s svojim delom iz mesta Rzeszów,  poljsko mesto ob poljsko-ukrajinski meji, od koder delujejo tudi mnogi drugi veleposlaniki, akreditirani v Ukrajini.

 

Boštjan Lesjak  tam ne bo edini predstavnik, saj je v Kijevu vseskozi  še veleposlanik Poljske in verjetno še kakšni drugi lokalni predstavniki ali pa kdorkoli drug na nižji ravni izmed ostalih držav. Poteza vredna posnemanja. Diplomacija in zunanja politika Slovenije postaja in upamo da ostaja »polnokrvna« in vredna svojega imena. Boštjanu Lesjaku, Celjanu, someščanu, želimo  uspešno in varno opravljanju svojega poslanstva!

Vane T. Costa

Vir:mnz &vtc

foto: fbBL

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa