slika je simbolična
Črna kronikaLokalnoSlovenija

Konec tedna so na območju PU Celje zaznamovali tudi trije večji požari. Ali ni tega preveč?

V petek, okoli 13. ure, je do požara prišlo na avtocesti, v bližini izvoza Vransko, v smeri proti Celju. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je uničil tovorno vozilo, hidravlično zgibno dvigalo, valjar na tovornem delu vozila in gradbeni material, ki je bil naložen na vozilu. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 140.000 € materialne škode.

V noči iz sobote na nedeljo smo bili obveščeni o požaru v Skornem pri Šoštanju. Ogenj je v celoti uničil poslovni objekt, velik približno  20 x 5 metrov, v katerem je bilo več delovnih strojev.   Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes.

V isti noči so  obravnavali večji požar tudi v Golavabuki, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec. V tem primeru je ogenj močno poškodoval stanovanjsko hišo. Do požara je prišlo v zgornji etaži  stanovanjske hiše, kjer je v celoti pogorelo ostrešje. Vzrok požara je najverjetneje kratek stik na električnih vodnikih na podstrešju stanovanjske hiše. Tuja krivda je izključena. Po prvih, neuradnih ocenah, je na stanovanjski hiši nastalo za okoli 200.000 € materialne škode.

Med vikendom so obravnavali tudi več travniških požarov, zato občane znova opozarjajo,  da  je  na  našem  območju  še vedno razglašena velika požarna ogroženost in da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano.

Kar se zadnjega tiče, bi bilo najboljše da se sankcionirajo tudi tisti pri katerih ne pride do požara pa kurijo na travnikih. Pogoj nujna požarna straža, brez izjeme.

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč