Nekategorizirano

Slovenski vladi javni poziv: Ukinite RTV NAROČNINO

Skupina državljanov republike Slovenije se je preko Facebook strani združila v boj proti prisilnemu plačevanju RTV naročnine. Preko ustanovitelja pobude in nekdanjega poslanca SDS Pavla Ruparja so predsedniku vlade poslali pobudo za ukinitev.

Pismo objavljamo v celoti:

Smo neuradna, pred dnevi ustanovljena skupina članov in podpornikov na družbenem omrežju Facebook. Nismo prva in ne edina taka skupina, smo pa v času, ki ga živimo najbrž najštevilčnejša. V dokaz podpore našim prizadevanjem vam posredujem povezavo skupine in dva videa, posneta na to temo. Prvega si je ogledalo preko 50 000 ljudi kar ocenjujemo za podporo in soglasje k pristopu našim ciljem!

Preberi še: https://vfokusu.com/post/543912/ob-svetovnem-dnevu-svobode-tiska-vse-glasnejsi-

Čas, ki ga vsi živimo težje in drugače, kot smo bili navajeni, v družbi povzroča premike in dogajanja k resnim spremembam, drugačnemu načinu življenja in tudi racionalnejšemu trošenju denarja! Dogajanje zaradi novega virusa bi bilo zagotovo veliko bolj dramatično, če ne bi bilo vaših prizadevanj in hitrih reakcij, za kar vam je velika večina državljanov Slovenije hvaležna! Smo pa na drugi strani priča podlim podtikanjem, ščuvanjem in političnim pritiskom posameznih grupacij zoper demokracijo s pomočjo medijev, ki jih plačujemo vsi!

Že od osamosvojitve Slovenije iz pekla bivše države smo državljani prisiljeni plačevati tudi RTV SLO »prispevek«! Če bi bil program javne televizije boljši, politično nevtralen, v poročanju pa pošten in zanimiv za večino, najbrž nihče ne bi nasprotoval plačevanju položnic, ki na leto znašajo skoraj 170 €,ki ga delavci in upokojenci težko plačujemo.

Ne gre zato, ker tega pač nihče od nas ni naročil prostovoljno, je po zakonu prisiljena »dajatev ali davek« za zadevo, ki jo večina ne želi »kupiti« , razen seveda tistih, ki imajo RTV SLO v svojih rokah za dosego političnih ciljev! Dovolj nam je izrazito slabega programa, enostranskega novinarstva in oddaj, dovolj večine od 2300 zaposlenih in 600 honorarnih prejemnikov našega denarja za program, ki ni v skladu z našimi pričakovanji.

V zadnjem času je RTV SLO s posameznimi oddajami postala največji spodbujevalec nemirov, političnih zborovanj, rušenja demokracije in ustvarjanja » vstaj in revolucije«, ki peljejo v prepire, spopade in obračunavanja! Veliko držav Evropske unije je ukinilo plačevanje svojih državnih, javnih televizij! Med temi so: Belgija, Nizozemska, Bolgarija, Ciper, Malta, Islandija, Madžarska, na tej poti sta Finska in Norveška! Javni zavod RTV SLO je že dolgo politična združba ljudi, ki deluje po navodilih  politike. Program v večini ni gledljiv in porabi veliko preveč državnega denarja iz proračuna, še več zajeda v prislužen denar gospodinjstev in posameznikov. Je povsem nepotreben strošek, dopuščamo pa, da ga ima, kdo si pač tega želi!

Preberi še: https://vfokusu.com/post/543857/gasilec-joze-vladi-janeza-janse-zahtevam-da-

Zahtevamo in prosimo, da se Vlada Republike Slovenije takoj loti spremembe zakonodaje na tem področju, DZ pa sprejme predlagane spremenjene zakonodaje  v sodelovanju z vsemi dejavniki družbe! Takoj ukinite prisiljeno plačevanje »naročnine«! Cilji sprememb morajo po demokratični poti s ciljem zmanjšanja predragih in nepotrebnih stroškov, zmanjšanja »ustvarjalcev« nesprejemljivega programa, ukinitve političnih , režiranih in ozko usmerjenih oddaj in izboljšanju programa, ki bo sprejemljiv za večino državljank in državljanov naše domovine!!! V kolikor se to ne bo zgodilo takoj napovedujemo zbiranje podpisov za referendum in takojšen bojkot plačevanja RTV SLO prisiljenega stroška!

 

Mogoče vam bo všeč