EXPO 2020- DubajSlovenijaTurizem

Slovenska in avstrijska turistična organizacija prvič skupaj izvedli poslovni dogodek v Dubaju

Slovenska turistična organizacija (STO) je 27. septembra 2021 v Dubaju prvič v sodelovanju z Avstrijsko nacionalno turistično organizacijo (Österreich Werbung) izvedla poslovni dogodek za predstavnike turistične panoge iz Združenih arabskih emiratov (ZAE). Srečanja se je udeležilo preko 80 turističnih agentov in organizatorjev potovanj iz ZAE, ki so se seznanili z novo letalsko povezavo flydubai in raznoliko turistično ponudbo Slovenije.

Slovenska in avstrijska turistična organizacija prvič skupaj izvedli poslovni dogodek v Dubaju

Delovno srečanje oz. workshop je bil izveden tudi s ciljem sklepanja novih poslovnih vezi turičnih agencij in organizatorjev potovanj iz ZAE s predstavniki slovenskega turizma. Dogodek je potekal pred bližajočo se svetovno razstavo Expo Dubai 2020, ki predstavlja odlično priložnost za izpostavitev Slovenije kot trajnostne butične destinacije in pospešitev prihoda turistov iz ZAE v Slovenijo.

Na trgu ZAE je STO s promocijskimi aktivnostmi sistematično prisotna že več let, kar se je odražalo v rasti števila turistov s tega trga vse do začetka epidemije, ki je turistične tokove prekinila. Tudi v obdobju mirovanja turizma je STO s komunikacijskimi aktivnostmi ohranjala povezave in odnose s poslovnimi partnerji na tem trgu preko udeležbe na virtualnih poslovnih sejmih in delavnicah, komunikacije na digitalnih platformah in uvedbe spletnega izobraževanja za turistične agente, imenovanega Feel Sloveni@ Online Training. Letos maja je bila po enoletnem premoru v Dubaju v živo izvedena vodilna turistična borza na področju Srednjega vzhoda, ATM Dubaj, kjer je STO v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma predstavila Slovenijo kot varno, butično in zeleno destinacijo. STO je aktivnosti nadgradila z izvedbo turistične delavnice v Dubaju ob vzpostavitvi neposredne letalske povezave Ljubljana – Dubaj prevoznika flydubai in pred otvoritvijo svetovne razstave Expo Dubai 2020, kjer se bo Slovenija predstavila z lastnim paviljonom.

Mag. Maja Pak, direktorica STO: »Ponovna vzpostavitev tokov in povratek turistov iz ZAE in širše regije bosta poleg epidemioloških razmer in ukrepov posameznih držav odvisna tudi od letalskih povezav s tem trgom. Slovenija si je vrsto let prizadevala za vzpostavitev neposredne letalske povezave z Dubajem, s katero bi vzpodbudili turistične in gospodarske tokove med državama in zdaj lahko z velikim zadovoljstvom pozdravimo prihod prevoznika flydubai v Slovenijo. Odlična priložnost za izpostavitev edinstvenega prepleta neokrnjene narave, znanja, inovacij in gospodarstva Slovenije bo prihajajoča svetovna razstava Expo 2020 v Dubaju, kjer bo skozi pester nabor aktivnosti močno zastopan tudi slovenski turizem. Že nekaj dni pred uradnim začetkom Expa smo na poslovnem dogodku v Dubaju Slovenijo predstavili kot varno butično zeleno destinacijo z raznoliko ponudbo za zahtevne goste ter ob tem s strani turističnih agentov in organizatorjev potovanj zaznali pozitivne odzive in velik interes za izvedbo turističnih programov za Slovenijo, tudi v povezavi z Avstrijo. Prepričana sem, da bosta skupna promocija in skupen nastop Slovenije in Avstrije na trgu ZAE doprinesla k večji prepoznavnosti in ugledu obeh destinacij, posledično pa do večjega obiska gostov.«

V sodelovanju z letalskim prevoznikom flydubai sta v ponedeljek, 27. septembra, v Dubaju STO in Avstrijska nacionalna turistična organizacija izvedli poslovno delavnico za promocijo turističnih destinacij ob vzpostavitvi novih letalskih povezav z Ljubljano in Salzburgom. Poleg povezave arabskega prevoznika z Ljubljano je le-ta svojo mrežo povezav razširil tudi v druga evropska mesta, med drugim v avstrijski Salzburg. Ob tej priložnosti sta STO in predstavništvo Avstrijske nacionalne turistične organizacije v Dubaju prvič združila moči in pripravila skupni promocijski dogodek za izpostavitev turistične ponudbe regije na poslovnem dogodku, namenjenem predstavnikom organizatorjev potovanj in turističnih agencij v Dubaju. Na turistični delavnici oz. workshopu je svojo ponudbo poslovnim kupcem na individualnih sestankih predstavilo pet avstrijskih turističnih podjetij oz. organizacij in osem slovenskih, in sicer Hotel in glamping Ribno, JGZ Brdo, Ljubljanski grad, Turizem Maribor ter turistične agencije Mi znamo, ITT, Palma in PasSport Europe. Delovnega srečanja se je udeležilo preko 80 zainteresiranih predstavnikov turistične javnosti iz Združenih arabskih Emiratov, ki jih je predstavitev raznolike turistične ponudbe Slovenije navdušila, ob tem pa so izrazili zadovoljstvo ob vzpostavitvi novih letalskih povezav, ki bodo olajšale odločitev za potovanje in turistični obisk Slovenije oz. Avstrije.

Več informacij o letalski povezavi flydubai in o predstavitvi Slovenije na svetovni razstavi Expo preberite v sporočilu za javnost.

Na fotografiji zgoraj: predstavniki nacionalnih turističnih organizacij Avstrije (Österreich Werbung) in Slovenije (STO) ter flydubai na workshopu v Dubaju.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/17632-slovenska-in-avstrijska-turisticna-organizacija-prvic-skupaj-izvedli-poslovni-dogodek-v-dubaju?utm_campaign=sI-okt21-pr-tta-39&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-okt21-pr-tta-39#

 

Mogoče vam bo všeč