SlovenijaTurizemVeč

Slovenska destinacija prepoznana kot vzor trajnosti v časopisu The Times

Britanski The Times je pripravil izbor najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Gre za destinacije, ki se zavzemajo za varstvo naravezmanjševanje emisij in ponujajo možnosti preprostejšega in počasnejšega načina življenja.

Na izbranih destinacijah obenem varujejo dragocene naravne rezervate, izvajajo turistične aktivnosti na načine, ki krepijo lokalno skupnost, in promovirajo raziskovanje z manjšimi vplivi na okolje.

Kot takšno destinacijo so pri The Timesu prepoznali tudi Slovenske Julijske Alpe. Zapisali so, da imajo naši Julijci zraven dobro znane očarljivosti in ekološkega potenciala tudi privlačne pohodniške poti in spektakularne počitniške točke kot sta Blejsko in Bohinjsko jezero. Kot razlog za uvrstitev med najboljše na področju trajnosti v turizmu pa so navedli tudi splošno predanost boljšim dolgoročnim pozitivnim učinkom na naravo, kulturo in lokalno skupnost v Sloveniji.

 

Povezava na članek v angleščini https://www.thetimes.co.uk/travel/holiday-types/sustainable-escapes/sustainable-destinations-doing-good-for-the-planet

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija