SlovenijaTurizemVeč

Svetovna turistična organizacija v navezi z Netflix-om raziskuje možnosti ”zaslonskega turizma”

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) in Netflix sodelujeta pri objavi poročila, ki obravnava vlogo filmov in serij kot gonilne sile turizma in njegove povezanosti z lokalno kulturo. Cilj poročila je pomagati oblikovalcem politik in ključnim deležnikom v turističnem sektorju pri izvajanju politik, s katerimi bodo destinacije postale privlačne za avdiovizualne producente.

Hkrati želi UNWTO doprinesti k oblikovanju ciljno usmerjenih strategij za spodbujanje turizma, potrošnjo lokalne kulture, vlaganja v specifične veščine in usposabljanje v smeri razvoja lokalnega filmskega in ustvarjalnega sektorja. Pri tem ciljajo predvsem na zagotavljanje visoke ravni talenta, infrastrukture in produkcijskih zmogljivosti. Izpostavljenost destinacij v pretočnih vsebinah, filmih in na filmskih festivalih pa naj bi posledično pomembno doprineslo k turistični privlačnosti in dodani vrednosti destinacij.

Kakšne priložnosti pri tem vidi Slovenija?

Slovenija je že gostila filmske ekipe indijskega Bollywooda,  obenem pa pri nas ne manjka fotogeničnih kulis, skritih kotičkov in dih jemajočih pogledov, ki bi brez težav gostili novo hit serijo. To pa ni edina priložnost, ki jo na področju avdiovizualnih vsebin vidi Slovenija. V sklopu predsedovanja Evropski uniji Slovenija predlaga ustanovitev nove evropske pretočne platforme, ki bi konkurirala ameriškim (ki so trenutno tudi na evropskem trgu praktično brez prave konkurence). V viziji tega ‘evropskega Netflixa’, kot so ga poimenovali nekateri, je poudarjena predvsem vloga lokalnih filmskih in ostalih vsebin, kar bi zraven možnosti promocije slovenske filmske produkcije ponudilo tudi možnosti promocije Slovenije kot turistične destinacije.

Več o sodelovanju UNWTO in Netflixa

 

vir: sript novičke

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija