Foto: EPA
EvropaPolitikaSlovenijaTwitter noviceV fokusu

Slovenija priznala Palestino. S tem priznanjem si bo vlada naredila Palestino doma

Državni zbor je danes na izredni seji podprl sklep vlade o priznanju Palestine kot neodvisne in suverene države. Za priznanje je glasovalo 52 od 53 navzočih poslancev, nihče ni bil proti. Opozicija je izredno sejo DZ obsturirala. Slovenija je tako postala 147. članica Združenih narodov, ki je priznala Palestino.

Vlado, ki jo vodi Golob Slovenijo pelje v propad, medtem pa se želijo kot rešitelji sveta predstavljati na mednarodnem parketu. Predsednik SDS-a je tako na omenjeni seji nanizal nekaj področij na katerih je trenutna oblast popolno pogorela. Mednarodna javnost spremlja slovensko smešnico v več dejanjih, ko se infantilni premier postavlja malega Napoleona soli pamet še celotni mednarodni skupnosti, predsednica Državnega zbora pa ošteva vse po vrsti  in krši vse akte če se ji zdi to potrebno.

“Če je model pravne države v Sloveniji to, da bo veljalo nekaj, kar se zdi neki osebi na neki funkciji smiselno, ne pa tisto, kar piše v Poslovniku DZ RS ali zakonu, potem je stanje pravne države v Sloveniji slabše kot v Gazi,” meni Janez Janša o vedenju Predsednice Državnega zbora.

Z to odločitvijo DZ je vladajoča večina suspendirala pravni red v Sloveniji. Tako kot je to počel Slobodan Milošević konec osemdesetih let, ko je na podoben način suspendiral tedanjo državno ureditev in odprl prosto pot unitarizmu. Pri nas pa voluntarizmu.

Še ena težko ozdravljiva  bolezen za Slovenijo čigar virusa bo težko  pozdraviti ali  odpraviti.  Izrael bo zagotovo naredil hudo restrikcijo  odnosov.  Tale posadka bo mogla čimprej oditi.  Državljani ki imamo radi svojo državo bomo vedno tukaj, tisi ki jo sramoti in uničuje,  ekonomsko in politično in o tišči po lestvici trmo navzdol bo mogle sam strmoglaviti, oziroma oditi.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa