Nekategorizirano

Slovenci množično uporabljajo turistične bone

Slovenci smo v prvem mesecu, odkar veljajo turistični boni, unovčili nekaj manj kot 150 tisoč bonov, njihova vrednost pa je znašala 20,5 milijona evrov. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je dejal, da so ljudje bone dobro sprejeli. To kaže tudi skovanka “počivavčer”. “Če se ljudje šalijo na ta račun, s tem smislom za humor kažemo na pozitiven odnos do ukrepa,” je dejal.

Počivalšek je dejal, da so turistični boni prava uspešnica in da so zelo priljubljeni med ljudmi. Dodal je, da so se na ministrstvu hitro odzvali na pomanjkljivosti, ki so se pojavile ob uvedbi. Do turističnih bonov so upravičeni vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. 3. 2020 in pa novorojenčki do konca leta.

 Napovedal je, da bodo še pred koncem poletja pripravili načrt za okrevanje gospodarstva, da bo to bolj konkurenčno in posredno bolj vidno v mednarodnem okolju. Študijo in akcijski načrt pripravljajo skupaj z ekipo z ljubljanske ekonomske fakultete, ki jo vodi profesor na tej fakulteti Dušan Mramor, poroča STA.

 Do konca preteklega tedna so Slovenci unovčili 150 tisoč bonov v vrednosti več kot 20 milijonov evrov, je številke predstavil generalni direktor Finančne uprave Peter Jenko. Dodal je, da je bilo v nedeljo popoldan opravljenih še 23 tisoč rezervacij, ki bodo plačane z bonom.

 Največ bonov je bilo doslej unovčenih v hotelih Histrion (za okoli 290 tisoč evrov), Sotelia (za okoli 230 tisoč evrov) in Delfin (za okoli 260 tisoč evrov) ter v kampu v Ankaranu (za okoli 170 tisoč evrov).

 

Mogoče vam bo všeč