EvropaGospodarstvoPolitikaSlovenija

Skupščina Sindikata delavcev migrantov Slovenije potrdila nov mandat vodstvu

V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije, jev soboto, 24.4. potekala dopisna skupščina, kjer so njeni člani, ki po Statutu Sindikata delavcev migrantov Slovenije imajo volilno pravico, potrjevali nov mandat predsedniku in dvema podpredsednikoma.

Kandidatura za predsednika sindikata je do razpisanega roka prišla zgolj ena, ki jo je oddal dosedanji predsednik Mario Fekonja, na mesto prvega podpredsednika se je prijavil dosedanji podpredsednik dr.Martin Ivec ter novinec v vrhu sindikata, dosedanji regionalni predstavnik za Koroško Zlatko Prasnic.

Ker kandidati za navedene funkcije niso imeli protikandidatov, so člani skupščine zgolj odločali o sklepih, ki kandidatom podeljujejo novi 4-letni mandat. Skupščino Sindikata delavcev migrantov Slovenije predstavljajo predsednik, podpredsednik, glavni tajnik, trije člani nadzornega odbora in 20 občinskih delegatov. 

Po zaključku dopisne skupščine, je 4-članska komisija glasove preštela in ugotovila, da je nov mandat udeležencem, podelilo vseh 22 navzočih članov skupščine.

Mario Fekonja – predsednik SDMS: »Najprej bi se iskreno zahvalil vsem članom skupščine, ki so s potrditvijo sklepov izkazali zaupanje v dosedanje vodstvo. Izjemno me veseli, da se nam je v ključnem vodstvu pridružil Zlatko, saj je eden tistih, ki so najbolj zaslužni za koordinacijo občinskih delegatov na razdrobljeni in geografsko zelo razgibani Koroški. Gospod Zlatko Prasnic je v sindikatu močno aktiven praktično že od vsega začetka. Odlikuje ga načelnost, odločnost in dobre organizacijske lastnosti. Njegova posebnost in požrtvovalnost se kaže še toliko bolj v dejstvu, da je izjemno aktiven v boju za pravice čezmejnih delavcev, čeprav je sam  zaposlen v Sloveniji.«

Letos februarja je Sindikat delavcev migrantov Slovenije obeležil 5 obletnico svojega obstoja. 

Več kot 10 let nazaj, se je vse skupaj pričelo s Civilno iniciativo Apače, katera je prva pričela opozarjati na neenakost obravnave stroškov v zvezi z delom čezmejnih delavcev. Ker pa so problemi čezmejnih delavcev prerasli okvirje zgolj stroškov in obdavčevanja, so se organizirali v Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Več o nastanku in delovanju sindikata ter problematiki in aktivnostih, bomo v pogovorni oddaji, predvidoma v prvem tednu maja, govorili s predsednikom Mariom Fekonjo in dr. Martinom Ivcem, podpredsednikom sindikata. To oddajo si boste lahko pogledali tudi na našem portalu www.vfokusu.com

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa