Dogodki in prireditveV fokusu

Skavti so nam prinesli luč miru

Slovenski skavtinje in skavti so v ministrstvo prinesli letošnjo Luč miru iz Betlehema. Sprejela sta jo državni sekretar dr. Branko Lobnikar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc, zbrane pa je nagovoril tudi policijski vikar Igor Jereb.

 Državni sekretar dr. Branko Lobnikar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc sta sprejela luč miru. Rokujeta se s skavti, v roku držita svečko - luč miru.
Državni sekretar dr. Branko Lobnikar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc sta sprejela luč miru. | Avtor Ministrstvo za notranje zadeve

Luč miru iz Betlehema je dobrodelna akcija, ki poteka v Sloveniji vse od njene osamosvojitve leta 1991. Letošnje geslo je Vstani in sveti!

Kot je ob prevzemu luči miru povedal državni sekretar dr. Branko Lobnikar, v svetu še vedno divjajo vojne in razsajajo bolezni, kar pri ljudeh že predlogo časa povzroča stiske in občutke osamljenosti. »Vsem, ki to spremljamo, je težko, misleč da včasih ne moremo nič storiti. Namen letošnje poslanice je prebuditi vsakega izmed nas, da se začne zavedati težkega položaja, v katerem živijo ljudje po svetu. Tudi majhni, začetni koraki lahko pripomorejo k spremembi sveta. Želim si, da ta luč miru prinese mir na svetu, v naša življenja in v to hišo,« je sklenil državni sekretar in vsem zaželel srečno, uspešno in zdravo novo leto.

Vir: https://www.gov.si/novice/2022-12-16-skavti-so-nam-prinesli-luc-miru/

Mogoče vam bo všeč