Nina Ermenc Pangerl, nova predsednica uprave družbe Celjski sejem d.d. (na sliki desno)
Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoSlovenija

Celjski sejem še bolj prodorno v naslednje poslovno leto: » S 1. januarjem 2023 nova »metla« v vodstveni strukturi družbe Celjski sejem. Na boljše.«

Kot sva  v šali z Francom Pangerlom,  dosedanjim predsednikom upravnega odbora prišla do sklepa,  da če ne bi  to naredil sam  bi ga doletel »dekret« iz Vatikana, kjer, kot je znano,  kardinali in ostali visoki dostojanstveniki istega ranga se upokojujejo  pri 75 letih, je storil logično potezo. Tako da je v sozvočju tega in seveda novim izzivom in časom ki  daje nove perspektive, je poteza na mestu in zrela.

 

To potrjuje  tudi   upravni  odbor družbe Celjski sejem d.d., ki je potekal 25. 11. 2022,  na katerem so člani odbora imenovali Nino Ermenc Pangerl za novo predsednico upravnega odbora. Dosedanji dolgoletni predsednik Franc Pangerl je podal odstopno izjavo z mesta predsednika UO. Odstopna izjava začne veljati 31. 12. 2022. Član UO in solastnik podjetja Boštjan Marovt je za novo predsednico upravnega odbora predlagal dosedanjo članico in zadnja leta tudi podpredsednico Nino Ermenc Pangerl. Upravni odbor je predlog soglasno podprl. Nova predsednica upravnega odbora bo funkcijo prevzela s 1. 1. 2023.

V družbi Celjski sejem se bodo pod vodstvom Nine Ermenc Pangerl v letu 2023 še bolj intenzivno posvetili in okrepili sejemske aktivnosti, s poudarkom na specializiranih strokovnih in poslovnih sejmih.

Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem d.d. 

Kot je bilo za razbrati iz izjav pred sedmo silo, ob dogodku ki je bil pripravljen za predstavnike sedme sile iz širše celjske regije, ki jo je podal Robert Otorepec, veliko pozornost boo v družbi Celjski sejem namenili MOS-u, največjemu poslovno-sejemskemu dogodku v Sloveniji in širši regiji, saj bo MOS v letu 2023 kar 55-ti po vrsti. Z našim dolgoletnim razvojem sejemskega delovanja potrjujemo odlično delo, strokovnost in eno izmed pomembnejših vpetosti v gospodarske aktivnosti v Sloveniji. Obenem bodo dodajali tudi nove vsebine, ki prej ni niso bili deležni posebnega  poudarka. Tukaj gre  predvsem na kongresno dejavnost. Usmerili se bodo k bolj  intenzivnemu razvoju kongresne dejavnosti. Kongresni center, ki deluje v okviru celjskega sejmišča, s tremi velikimi dvoranami, ki skupaj sprejmejo več kot 1500 udeležencev, že sedaj gosti več kot 200 dogodkov in poslovnih srečanj. Če k temu dodamo še 22.000 m2 pokritih sejemskih hal ter 52.000 m2 celotnih sejemskih površin, lahko zatrdimo, da nas naši partnerji in podjetja po vsej Sloveniji prepoznavajo kot pomembno logistično središče in popoln servis za izvedbo in organizacijo sejmov, kongresov, dogodkov, strokovnih prireditev in poslovnih srečanj.

Poslovno so se obdržali nad vodo s tem ko so preživeli dve koronski leti,  ko dejansko same sejemske  dejavnosti ni bilo. Iz tega so prišli ven nepoškodovani le z izpadom dohodka, ki ni mogel priti v »hišo«. Leto 2022 ko končujejo na pozitivni nuli kljub drugačnim slabšim pričakovanjem. Veseli jih da sta dve  leti nedelovanja pravzaprav pokazali na nujnost  in nenadomestljivost  sejemske dejavnosti.

Novinarski zajtrk pri družbi Celjski sejem d.d.

Še večji poudarek bodo  v družbi Celjski sejem namenili tudi trajnosti, ohranjanju in skrbi za okolje. Sejmišče se že ves čas ponaša s 5000 m2 zelenih površin, ki sredi mestnega vrveža obkrožajo njihovo upravno zgradbo in sejemske hale. Hkrati so z 2/3 samooskrbo z električno energijo na pravi poti trajnostnih rešitev. V letu 2023 bodo dogradili sončne elektrarne na vseh naših sejemskih površinah, kar pomeni, da bodo v prihajajočem letu že 100 % samooskrbni.

 

V prihodnje se bodo tudi intenzivno povezovali in ohranjali dobre odnose z dosedanjimi partnerji, sklepali bomo nove povezave. Bodo tudi v bodoče na MOS-u imeli državo partnerico, kar je v letu 2022  izpadlo iz objektivnih. Kot se je dalo dojeti, polega razpršenosti in enakomerni časovni  zasedenosti z dogodki, si prav tako želijo da pritegnejo več in raznovrstnejše  zainteresirane javnosti in obiskovalcev.  Leto ki je prod njimi je leto priložnosti, tudi za nekatere ki do sedaj niso bili prisotni pa so prišli do tega spoznanja da je to potrebno. Na celjskem sejmu so pripravljeni da jim gredo nasproti. Eni in drugi  rastejo. Raste Celjski sejem,  raste Celje, raste Slovenija.

Da pa v sem naštetem uspejo  pa v družbi Celjski  sejem  velikega  pomena  dajejo  na sodelovanje tudi z lokalno  skupnostjo, zato si želijo tudi tukaj okrepiti in razširiti sodelovanje.  Kot pravijo, verjamejo, da jim  bo ob  idejah in namerah ter dobrih lokalnih projektih to tudi uspelo.

Kot sem na začetku omenil, ob novih idejah, mladih močeh in drznosti in želje v  poslovnem svetu in v njihovi branži,  nam ni težko verjeti da bodo temu primerno zasledovali svoje cilje.

Vane T. Costa

Foto: ICH&CS

 

 

Mogoče vam bo všeč