Dogodki in prireditveizobraževanjeSlovenijatehnologijaV fokusu

sejem SOBRA 2021 – 8. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, Gornja Radgona

SOBRA, 8. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja,

 

bo v času predsedovanja Slovenije svetu EU od 23. do 25. septembra na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil mednarodno sodelovanje na tem področju, opremo, znanje in najpomembnejše nacionalne institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. V čezmejno zavezništvo zaupanja in sodelovanja bo povezal profesionalne, dolžnostne in prostovoljne organizacije ter poskrbel za prenos znanja in izkušenj iz zrele na mlado generacijo.

Sejem SOBRA

je namenjen vsem tistim, ki so poklicno ali prostovoljno že vključeni v sistem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, se s temi področji povezujejo poslovno in strokovno ali pa želijo poskrbeti za varnost in zaščito svojih družin in premoženja.

Predstavljena bodo najnovejša oprema, najsodobnejša oborožitev, transportna sredstva, elektronska in optična oprema, informacijska, komunikacijska in laboratorijska tehnika ter izdelki za preskrbo.

Na ogled bodo tudi oprema za osebno zaščito, oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomna zaščita in alarmni sistemi, mobilna oprema za zaščito objektov in območij pred poplavami, pripomočki za orientacijo pa tudi oprema za prvo pomoč in varstvo pri delu.

Ob poslovnih razstavljavcih

se bodo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije predstavili s strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami.

 

Več informacij na https://www.sejem-sobra.si/

mib

Mogoče vam bo všeč