Cepilno mesto v Celju opoldne na zadnji dan vseslovenske cepilne akcije
koronavirusSlovenija

Še en neslavni rekord na slovenskih tleh. Včeraj potrjenih največ okužb do zdaj, na intenzivni negi 14-letnik. Ukrepi in jih preslepitev, je pot do česa?

V petek so v Sloveniji ob skupaj  opravljenih 14.360 PCR-testov  potrdili  7.580 okužb z novim korona virusom, kar je največ okužb v enem dnevu od začetka epidemije. To ni rezultat boj proti virusu ampak nastavljanje in izpostavljanje  istemu  ali popolna indolenca. Celo benevolenca, dobrovoljnost in prostodušen odnos   do vseh »pozitivnih«  danosti,  ki jih lahko »ponudi« ta virus.

Porazna covid slika v Sloveniji. Ni ga junaka ki bi temu ploskal.

Za primerjavo: pred tednom dni so pri  nas  potrdili 3.092 okužb manj. V bolnišnicah zdravijo 514 ljudi. Najmlajši bolnik na navadnem oddelku je star 20 let, najmlajši na  oddelkih za intenzivno nego  ima samo  14 let.

Odstotek  pozitivnih testov   objavljen danes  za včerajšnji dan znaša 53 % in je še višji kot dan pred tem, ko je znašal 50,6 odstotka.

Neslavni mejnik, čez sedem tisoč okužb  v Sloveniji, je bil  prvič dosežen 11. januarja. Ob opravljenih 14.814 PCR-testih so potrdili 7.420 okužb z novim korona virusom. Delež pozitivnih testov je znašal 50,1 odstotka.

Le 14 let ima najmlajši bolnik na intenzivnem covid oddelku

 Po podatkih vlade v bolnišnicah zdravijo 514 covidnih bolnikov, od tega jih 156 potrebuje intenzivno nego. Umrlo je pet covidnih bolnikov. Skupno število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se je zmanjšalo za deset, intenzivno zdravljenje pa potrebuje en bolnik več kot dan prej.

Naj se nihče ne zanese na to, da če je potek in izhod iz okužbe v primeru seva Omikron,  da to pomeni  tudi večjo sproščenost. Ravno te številke  ki smo jim priča pomenijo, da je kužnost bistveno večja in posledično temu  bo tudi pritisk na bolnišnične covid oddelke močnejši, številnejši in na robu zmožnosti obvladovanja stanja ali še čez mejo obvladljivosti .

Počasno “kapljanje” zainteresiranih na cepilnem mestu v Celju

Ob obisku cepilnega mesta v sklopu vseslovenske akcije  v Celju, sem slišal, da je bilo tudi kar  provokacij na in ob cepilnem  mestu, celo to  da je morala intervenirati policija. Mimogrede, v času okoli 13 ure ni bilo skoraj nobenega.  Ali kot je rekla tam prisotna usmerjevalka, da počasi kapljajo.  Snemanje videa in objavljanje ne bo naredil bolj slavnega in bolj zdravega nobenega  izmed vas, ki to počnete, provocirate in odvračate ljudi od skrbi za svoje zdravje.

»Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.«. Brez odlašanja!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč