Gasilska olimpijada v Celju
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenija

Še bolj živahno bo:«Pestro dogajanje v Celju v času Gasilske olimpijade«

Celje se vneto pripravlja na začetek Gasilske olimpijade, ki bo potekala med 17. in 24. julijem 2022. Na Zavodu za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje so pripravili različne glasbene dogodke in animacije v mestnem središču ter dogodke, povezane z gasilstvom.

 

Že v nedeljo ob 18. uri bo na Krekovem trgu pripravljen  prvi odmeven dogodek. V sodelovanju s Pekarno Geršak in Celjskimi mesninami Z’Dežele ter z gasilskimi društvi bodo pripravljali gigantski sendvič, ki ga bo seveda mogoče tudi degustirati. Ob 20.30 se bo na Krekovem trgu začel prvi veliki koncert, nastopil bo ansambel Okrogli muzikanti.

 

V ponedeljek bo ob 19.30 potekala otvoritev mladinskega tabora in razstava narodov, ob 21.30 bo koncert celjske zasedbe LPS, ob 22. uri pa bo na oder Krekovega trga stopil ansambel Zvita feltna.

Torkov večer bo v znamenju koncerta orkestra in nastopa garde Slovenske vojske z začetkom ob 20.30 in prav tako na Krekovem trgu.

V sredo, 20. julija, bo na stadionu Z’dežele uradna otvoritev Gasilske olimpijade z velikim koncertom, pri Knežjem dvoru pa se bodo ob 20. uri na klasičnem koncertu predstavili nagrajenci 6. mednarodnega tekmovanja Oskar Rieding z gosti.

V četrtek ob 21. uri bo koncert Mambo Kings, v petek ob 20.30 pa ansambla Saša Avsenika, oba koncerta bosta na Krekovem trgu.

 

Ves teden bodo v mestnem središču potekale ulične animacije z gasilci ter poslikava obraza za otroke, predstavljala se bodo prostovoljna gasilska društva, v mestu bo prisotna maskota gasilec, ognjene predstave, srednjeveške skupine bodo prikazovale mečevanje in starodavne plese in še marsikaj drugega.

Od 17. do 24. julija bo na Mestni tržnici potekala Gasilska fešta, ki jo skupaj pripravljajo Gostilna in pivnica Stari Pisker, Restavracija Oštirka, Mestna tržnica Celje, Simbio ter kavarna MCC. Svoj kamenček v mozaik dogajanja med Gasilsko olimpijado bodo dodali tudi nekateri drugi mestni gostinci. Kuba kafe bo imela pestro ponudbo kraft piv in glasbo DJ-ja, Kavarna in pekarna Rolca bo ponujala gasilski sendvič in čokoladno rolco, Guštova mestna plaža bo pripravila vsebine za velike in male ter gostinsko ponudbo, prav tako tudi Mestna kavarna.

 

Na Glavnem trgu bo razstava na prostem ob 150-letnici gasilstva, na Prešernovi ulici pa bo razstava starodobnikov na prostem.

 

Celje se je lotilo še enega projekta in organizacijskega  zalogaja širših oziroma mednarodnih razmer. Vsi ti »zalogaji« so šli gladko skoz. Ni nobenega dvoma da bi ne šlo še to tako tudi zdaj.  Celje zmore in vsi tisti v njem ki se tega in podobnih projektov lotevajo  in so se lotevali do sedaj.

 

Vane T. Costa

Vir in foto: zcc&vtc

PROGRAM

Mogoče vam bo všeč