Nekategorizirano

SDS optimistična pred evropskimi volitvami

Izvršilni odbor Slovenske demokratske stranke je na včerajšnji seji sprejel sklep o začetku postopka evidentiranja kandidatov za volitve v Evropski parlament.
“SDS je na zadnjih parlamentarnih in lokalnih volitvah zmagala in zmagoviti rezultat pričakujemo tudi na letošnjih evropskih volitvah v mesecu maju. V sedanji sestavi Evropskega parlamenta ima SDS tri poslance, kar je največ med slovenskimi političnimi strankami, prepričani pa smo, da bomo na tokratnih evropskih volitvah uspeli nagovoriti še več volivcev,” so zapisali v sporočilu za javnost. O imenih in nosilcu leste se bodo v SDS odločili po opravljenem evidentiranju.

Tudi v drugih pomladnih strankah že tečejo aktivnosti za letošnje evropske volitve,ki bodo v Sloveniji 26.maja.Če sta pred petimi leti s skupnolisto nastopili NSi in SLS, so se v NSi  odločili, da tokrat gredo na evropske volitve s svojo listo. »Prepričan sem, da bo NSi na teh evropskih volitvah presenetila, saj smo dobili veliko število zelo dobrih predlogov za kandidatke in kandidate na listi. Kdo vse bo na listi, v tem trenutku še ni znano. Lahko pa povem, da bosta na listi tako Lojze Peterle kot Ljudmila Novak, poleg njiju pa še šest drugih kandidatk in kandidatov, med njimi zagotovo tudi kakšno presenečenje,« je v oddaji Pogovor z opozicijo na Radiu Slovenija povedal podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak.

Še pred koncem leta 2018 pa sta predsednik SLS Marjan Podobnik in predsednik NLS Franc Kangler v Ljubljani podpisala pismo o  nameri, s katerim sta se stranki dogovorili za skupen nastop na evropskih volitvah letošnjega maja, kakor tudi za skupen nastop na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Ob podpisu je Franc Kangler  prav tako izrazil zadovoljstvo, da se ponovno povezujejo ljudje in stranke, ki izhajajo iz slovenske pomladi 1988, ob tem pa izrazil prepričanje, da bo tudi s sodelovanjem NLS skupna lista na prihodnjih evropskih volitvah dobila najmanj enega evropskega poslanca, na prihodnjih parlamentarnih volitvah pa ponovno postala tudi močna parlamentarna stranka.

Mogoče vam bo všeč