Nekategorizirano

SDS najbolj priljubljena stranka v državi

Koliko verjamemo raznim javnomnenjskim raziskavam. Različne agencije, različni mediji. A zadnje čase opažamo, da med njimi ni prav veliko odstopanj.

Javnomnenjska raziskava Mediana, ki jo obljavlja POP TV, kaže še naprej dobro Podporo Janševi vladi.  SDS ostaja tudi najbolj priljubljena stranka v državi. Podpora delu vladi se je v aprilu v primerjavi z marcem (45,4-odstotna podpora) malo dvignila. Podpira jo 45,6 odstotka vprašanih.

Podpora vladajoči SDS Janeza Janše je padla le za odstotno točko, in sicer z okroglih 20 odstotkov v marcu na 19,3 odstotka. Nižjo podporo v aprilu beležijo skorajda vse parlamentarne stranke, z izjemo koalicijske DeSUS pod vodstvom Aleksandre Pivec, ki je v primerjavi z marcem svojo podporo med volivci kar podvojila. Če je stranko upokojencev pred mesecem dni podpiralo 2,5 odstotka vprašanih, ji je v aprilu podporo izkazalo 5,2 odstotka anketirancev. Na drugem mestu med strankami je Šarčeva LMŠ, ki ji je podpora ponovno padla (na 11,1 %), sledi Levica s 7-odstotno podporo, SD s 6,8 %. Koalicijsko NSi podpirajo štirje odstotki volivcev.

Predsednik vlade si je dobro podporo izboril tudi med posamezniki. Na lestvici najbolj priljubljenih slovenskih politikov sicer vztraja predsednik republike Borut Pahor, na drugem mestu pa se je znašla kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec in s tem prehitela evropskega komisarja Janeza Lenarčiča. 6. je predsednik vlade Janez Janša.

 

Mogoče vam bo všeč