Nekategorizirano

SB Celje kljub težkim razmeram odpira 4. COVID oddelek

Da si prizadevajo sprejeti in zdraviti bolnike z COVD 19 priča odločitev o odpiranju četrtega COVID oddelka z cca 36 posteljami. To je kot odgovor na strmo povečanje števila pacientov. Kljub na trenutke nemogočih in komaj obvladljivih razmer želimo pomagati prav vsem, meni Dragan Kovačić v.d. direktor SB Celje. Obenem računajo na solidarnost in razumevanje kako svojih kolegov tako tudi javnosti.

Velja opozorilo, da se vsi ki so danes ali morda kakšen naslednji dan  želijo priti na testiranje v SB Celje naj to ne počnejo.

Zakaj?

Zaradi objav Ministrstva za zdravje, da bodo ponovno testirani vsi pacienti pri katerih obstaja sum na okužbo z novim korona virusom, v Urgentni center Celje danes, sobota  v velikem številu prihajajo pacienti, ki ne potrebujejo nujne medicinske pomoči, zahtevajo pa izvedbo testa. Vse prebivalce Celja in okolice, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Celje zato ponovno obveščajo, da Splošna bolnišnica Celje ni več vstopna točka za testiranje na novi korona virus. Vstopna točka za testiranje je ZD Celje, zato jih prosimo, da se za testiranje dogovorijo s svojim osebnim izbranim zdravnikom in ga opravijo v zdravstvenem domu.

V Urgentnem centru Celje te dni obravnavajo največje število pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč zaradi okužbe s COVID-19 do zdaj in so na robu svojih zmogljivosti, zato na vse naslavljajo prošnjo, naj v Urgentnem centru Celje pomoč poiščejo le tisti pacienti z okužbo ali s sumom na okužbo z novim korona virusom, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč. Vse prosijo za razumevanje in upoštevanje tega navodila. Le z upoštevanjem navodil boste resnično pomagali.

Amplituda  sprejetih bolnikov s COVID 19 je  še vedno naraščajoča, ob vedenju da  bil dnevni prirast včeraj nižji kot običajno. V SB Celje se namreč zdravi kar 36 COVID bolnikov več kot dan prej. Skok hospitalizacij gre verjetno pripisati odprtju novega COVID oddelka s 33-36 posteljami in že nekaj dni čakajočemu večjemu številu COVID 19. 

V SB Celje se sicer skupaj sedaj zdravi že 133 COVID  bolnikov kar je  za 21oseb  več kot dan prejšnji dan, 20 jih je na intenzivni negi, od teh jih je 10 na respiratorju.

Potrpeti in se k sebi vzeti!

Ne naredimo usodno napako z neko kvazi sproščenostjo, ohlapnostjo upoštevanja odlokov in priporočil.  Sedaj se lomi  val, če ga bomo mi premagali si bo težko »opomogel«, če pa bo nasprotno se bomo zelo težko in dolgo  pobirali od posledic različnih vrst,  ki jih bo pustila epidemija z korona virusom. Boljše da naprave mirujejo  četudi stanejo kot pa do so v pogonu pa da ne morejo pomagati.

Bodite  in po svetu hodite zdravi!

Vane T. Costa

 

 

 

Mogoče vam bo všeč