Dogodki in prireditveEvropaŠportTurizem

S kolesarskimi doživetji ustvarjamo virtualni navijaški val za slovenske kolesarje na Dirki po Franciji

STO (Slovenska turistična organizacija) pričenja z navijaško kampanjo Cycling fans of Slovenia, v kateri spodbuja domače in tuje navijače slovenskih kolesarjev k ustvarjanju virtualnega navijaškega vala.  S fotografijami in video posnetki kolesarskih doživetij po Sloveniji in z uporabo virtualnih navijaških rekvizitov želi STO prek družbenih omrežij poslati slovenskim kolesarjem verigo dobrih želja za odlične nastope na francoski pentlji. Na otvoritveni etapi dirke v Kopenhagnu so navijači slovenskih kolesarjev vabljeni tudi v paviljon I feel Slovenia.

S kolesarskimi doživetji ustvarjamo virtualni navijaški val za slovenske kolesarje na Dirki po Franciji

Kolesarski turizem je osrednji steber nosilne komunikacijske teme slovenskega turizma v letih 2022 in 2023 –  Aktivna doživetja na prostem in športni turizem. Ta v zadnjih letih doživlja pravo renesanso, kar se kaže tudi v povečanem zanimanju turistov za kolesarske počitnice v Sloveniji. STO s številnimi aktivnostmi razvija, ustvarja, spodbuja in promovira kolesarski turizem, ki predstavlja ključno področje za razvoj Slovenije kot zelene in trajnostne destinacije.

Mag. Maja Pak, direktorica STO, je ob začetku kampanje Cycling fans of Slovenia povedala: »Kolesarjenje je eden ključnih produktov slovenskega turizma z dolgoletno tradicijo. STO sodeluje pri številnih kolesarskih prireditvah v Sloveniji, med njimi je tudi ravnokar zaključena dirka Po Sloveniji, ki je prinesla nov navijaški mejnik in se postavila ob bok najbolj obiskanim športnim prireditvam v Sloveniji. Že več let sta Primož Roglič in Tadej Pogačar ambasadorja slovenskega turizma. Zato smo za vrhunec poletne kolesarske sezone v STO pripravili navijaško kampanjo Cycling fans of Slovenia, s katero bomo povezali navijače slovenskih kolesarjev doma in po svetu ter z virtualnim navijaškim valom pomagali, da bodo naši kolesarji še bolj motivirani za zahtevne preizkušnje na Dirki po Franciji. S tem bomo še dodatno nagovorili ljubitelje kolesarjenja in opozorili na Slovenijo kot destinacijo za odličen aktivni oddih. K sodelovanju vabimo tudi vse turistične destinacije, ki razvijajo zeleni turizem in kjer bodo številni kolesarski navdušenci med Dirko po Franciji preživljali poletne počitnice, prav tako pa tudi kolesarske klube v Sloveniji in tujini ter druge deležnike s področja kolesarskega turizma.«

Foto: Sportida

Ambasadorja slovenskega turizma sta glavna aduta za najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu

Navijači in vrhunski športniki so drug drugemu v navdih. Športniki s svojimi nastopi, predanostjo, požrtvovalnostjo in dosežki razveseljujejo navijače in obratno: navijaška vročica in energija pomagata športnikom, da v ključnih trenutkih dajo še več od sebe za doseganje vrhunskih rezultatov. Tadej Pogačar in Primož Roglič, oba ambasadorja slovenskega turizma, bosta tudi letos glavna aduta za zmago na Dirki po Franciji. Z navijaško kampanjo želi STO povezati navijače slovenskih kolesarjev doma in po svetu. STO z ustvarjanjem in deljenjem kolesarskih doživetij in uporabo virtualnih navijaških rekvizitov na družbenih omrežjih motivira kolesarje za najtežje in najbolj zahtevne preizkušnje na francoski dirki.

STO je med številnimi aktivnostmi ustvarila tudi poseben motivacijski video Tadej Pogačar training for Tour de France 2022 in Slovenia, ki si ga je na družbenih omrežjih ogledalo že več kot 200 tisoč uporabnikov. Oba slovenska aduta za zmago v Franciji sta se pomerila tudi v posebnem kvizu o Sloveniji Tadej Pogačar x Primož Roglič: The Ultimate Slovenian Quiz Challenge.

V času celotnega trajanja dirke Tour de France bo STO na Twitterju v partnerstvu z organizatorjem dirke A.S.O. v njihovih objavah promovirala Slovenijo in njene kolesarske ase. STO bo tudi zakupila izpostavljen oglasni prostor Masthead na vrhu domače strani na kanalu YouTube, ki bo v  obdobju, ko se bodo stopnjevala pričakovanja in napetost, rezerviran za oglase STO. Tako bodo obiskovalci z večine ključnih evropskih trgov, ki bodo na dan oglaševanja dostopali do YouTuba, videli na domači strani slovenski kolesarski video oglas.

Ustvarite virtualni navijaški val za vse slovenske kolesarje na francoskem Touru

Kako? Objavite fotografijo ali video kolesarskih doživetij po Sloveniji ali navijaškega kolesarskega vzdušja v zgodbi ali objavi na Instagramu, Facebooku, Twitterju ali TikToku. Ne pozabite na ključnik #ifeelslovenia in označbo lokacije vašega kolesarskega doživetja. Uporabite tudi virtualne navijaške rekvizite Cycling fans of Slovenia.

STO bo nagradila navijače. Za sodelovanje v nagradni igri do vključno 24. 7. 2022 objavite fotografijo ali video na platformi Crowdriff, ki je dostopna na tej povezavi.

 

Poiščite in preizkusite posebno serijo virtualnih navijaških rekvizitov

V zbirkah datotek GIF na družbenih omrežjih poiščite posebno serijo virtualnih navijaških rekvizitov gifov s ključnimi besedami I feel SloveniaCycling fans of Slovenia ali uporabite poseben navijaški filter za Instagram zgodbo (story) pod ključno besedo Cycling fans of Slovenia. Z njimi bodo vaše fotografije in video posnetki še bolj zažareli v kolesarski navijaški vročici.

Najbolj strastni kolesarji vabljeni v Strava klub Cycling fans of Slovenia

Vse strastne kolesarke in kolesarje, ki svoje kolesarske kilometre delite v aplikaciji Strava, STO vabi v Strava klub Cycling fans of Slovenia. Pridružite se ljubiteljem kolesarjenja po Sloveniji in po vsem svetu in s svojimi kolesarskimi kilometri navijajte za slovenske kolesarje na Tour de France.

Navijaški klub Cycling fans of Slovenia želi s kolesarjenjem po Sloveniji in drugod po svetu spodbujati navijaško vzdušje in predstavljati športno srce Slovenije, ki ga s ponosom pokažemo ob največjih športnih dogodkih in na vsakodnevnih kolesarskih turah. V času Tour de France bo potekal tudi prvi Strava izziv, v katerem bomo zbirali kolesarske kilometre v dolžini celotne francoske pentlje, to je 3.328 km.

Dobrodošli v slovenskem paviljonu v Kopenhagnu

STO in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu sta pripravila posebno navijaško središče za otvoritveno etapo Tour de France. Pop-up paviljon Slovenije je odprt  30. junija in 1. julija na Sankt Annæ Pladsu v Kopenhagnu.  Kolesarski navdušenci z vsega sveta lahko tu spoznavajo Slovenijo kot zeleno destinacijo za outdoor doživetja, ki se lahko pohvali z največjimi kolesarskimi imeni na svetu, kot sta Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Foto: Pop-up paviljon Slovenije v Kopenhagnu / arhiv STO

 

Foto: Pop-up paviljon Slovenije v Kopenhagnu / arhiv STO

Uradni dogodek Dirke po Franciji tudi v Sloveniji: Le Étape Slovenia by Tour de France powered by I feel Slovenia

Doživite izkušnjo Tour de France in se prijavite na prvo izvedbo vrhunske rekreativne kolesarske dirke Le Étape Slovenia by Tour de France powered by I feel Slovenia. Potekala bo 3. in 4. septembra v Kranju, njen ambasador pa bo Matej Mohorič. Prvi dan bo namenjen kolesarjenju najmlajših, družin, starejših, pa tudi preizkušnjam s starodobniki in električnimi kolesi. Vrhunec tega edinstvenega dogodka bo 4. septembra s preizkušnjo na 70- ali 145-kilometrski trasi.

Naslovna fotogafija: Sportida

 vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/20023-s-kolesarskimi-dozivetji-ustvarjamo-virtualni-navijaski-val-za-slovenske-kolesarje-na-dirki-po-franciji?utm_campaign=si-july22-pr-tta-25&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-july22-pr-tta-25#

Mogoče vam bo všeč