Nekategorizirano

Ruddy: Newsmax ne bo napovedal zmagovalca Joeja Bidena, evo zakaj

Medtem ko so vse večje oddaje in kabelske novice nekdanjega podpredsednika Joeja Bidena razglasile za 46. predsednika ZDA, Newsmax tega še ni storil.

“To počnemo iz dobrih in preudarnih razlogov.

To so bile izredno tesne volitve, na katerih eden od tekmovalcev, predsednik Donald Trump, izpodbija rezultate v kar petih zveznih državah, na dirkah, ki so blizu 1% ali manj.”

V takšnih okoliščinah Newsmax meni, da bi morali volitve odločiti volivci in njihove države, ne pa medijske družbe.

Upoštevajte, da je Biden v Arizoni domov prinesel 49,40% glasov Trumpovim 49,08%, kar je 0,32% razlike.

Bidena so v Georgii razglasili tudi za zmagovalca, saj je 49,52% glasov podelil predsednikovim 49,24%, razlika pa je bila le 0,28%.

In v torek je ena okrožja Georgia odkrila dodatnih 2.600 glasovnic, ki še ni bilo preštetih, očitno velika večina pa je namenila glasTrumpu.

Biden je prav tako osvojil Wisconsin z 49,57% glasov proti Trumpovim 48,95%, razlika 0,62%.

Nazadnje je Biden Pensilvanijo prevzel tako, da je 49,89% volivcev pridobil na Trumpovih 48,96%, kar je 0,93% razlike.

Med drugimi spornimi državami bojišč so še Nevada, kjer je bil Biden razglašen za zmagovalca s 50,15% glasov proti Trumpovim 47,58%, in Michigan, kjer naj bi Biden dobil 50,56% glasov proti predsednikovim 47,91%.

ABC News je v soboto napovedal, da bo Biden, ko se bo volilni kolegij elektorjev sestal 14. decembra, prejel 306 volilnih glasov proti 232 predsednikovih.

Arizona ima 11 volilnih glasov
Gruzija ima 16 volilnih glasov
Wisconsin ima 10 volilnih glasov
Pensilvanija ima 20 volilnih glasov
Za popolno zmago bi moral predsednik preusmeriti države, ki imajo vsaj 38 volilnih glasov.

Profesor Alan Dershowitz vidi še en možen scenarij, ko niti Biden niti Trump ne osvojita več kot 269 volilnih glasov.To se lahko zgodi, če država svojih volivcev ne potrdi in decembra ne volijo na volilnem kolegiju.

Pensilvanija je zrela za to vrsto izzivov.

Obstajajo jasni primeri nepravilnosti pri glasovanju. Državni organi so si s svojimi glasovnicami jasno izvzeli prostost in so morda kršili zakon.

Republikanci na primer trdijo, da so demokrati v več okrožjih blokirali njihovo sposobnost dejanskega opazovanja in spremljanja začetnega štetja glasovnic.

In v več izpodbijanih državah smo videli nenavadne vzorce, povezane z glasovnicami za pošiljanje po pošti.

Prejšnji teden je John Solomon’s Just the News poročal, da države ne zavrnejo neveljavnih glasovnic po pošti po enakih stopnjah kot na volitvah leta 2016.

Leta 2016 je v Gruziji število zavrnjenih okvarjenih glasovnic – brez podpisa, ujemanja podpisov, poškodovanih glasovnic itd. – zavrnilo več kot 6%. Leta 2020 je bilo le 0,2%.

V Pensilvaniji je bila v letu 2016 stopnja zavrnitve 1%, letos pa le 0,3%. Michigan je z 0,5% zavrnitve padel na 0,1%.

To ni dokaz goljufije z glasovanjem, vendar zelo nakazuje na manipulacijo z glasovi.

Povedano drugače, če bi bile stopnje zavrnitev leta 2020 skladne z letom 2016, bi Trump na teh volitvah zlahka zmagal.

Trumpova ekipa je sprožila tudi vprašanja, povezana z uporabo programske opreme in glasovalnih avtomatov, ki jih je zagotovil Dominion Voting Systems.

Izdelke Dominion uporablja približno 2000 jurisdikcij v 30 zveznih državah, že zgodaj pa so težave odkrili v Michiganu in Gruziji.

Trumpov koordinator pravne ekipe Rudy Giuliani je o teh vprašanjih razpravljal med svojim nastopom na WABC-jevi okrogli mizi The Cats.

“Zanimivo je, da se v zelo tesnih državah, kjer je Trump izgubil za manj kot 1%, uporabljajo tisti stroji,” je dejal Giuliani . “Nevada, Michigan in Georgia uporabljajo te stroje. Teh strojev ne bi smeli uporabljati na nobenih ameriških volitvah. Spet so tuji stroji.

7. novembra so ABC, NBC, CNN in Fox News napovedovali, da je Biden zbral 270 volilnih glasov, potrebnih za zmago. Čeprav predsednik ni priznal volitev, se je Biden oddaljil od medijev in istega dne razglasil zmago.

“Počaščen in ponižen sem zaradi zaupanja, ki ga je ameriško ljudstvo zaupalo meni in izvoljenemu podpredsedniku Harrisu,” je dejal Biden.

Od 10. novembra je Biden pred oznakami objavil vrsto kratkih sporočil, v katerih je pisalo “Kabinet izvoljenega predsednika”, čeprav se volilni kolegij ne bo sestal, da bi odločil, kdo bo ta oseba do 14. decembra.

Priča smo nekaterim nevarnim domnevam. Mediji ne bi smeli določati naslednjega predsednika.

V izpodbijani tekmi noben kandidat ne sme prevzeti funkcije, za katero ni bil uradno razglašen.

Na volitvah leta 2000 je demokrat Al Gore nastopil na predsedniški tekmi na Floridi.

Nobena medijska organizacija ni napovedala zmagovalca, dokler dirka ni bila potrjena, kar je trajalo do decembra.

Noben medij ni zahteval, naj Gore prizna.

Danes Trump uveljavlja svojo zakonsko pravico, da izpodbija rezultate.

To bi mu moralo biti dovoljeno.

“Newsmax bo čakal na državne certifikate. Če bodo jasno navedli zmagovalca, bomo sprejeli te rezultate in napovedali zmagovalca, naj bo to Joe Biden ali Donald Trump.

Prepričani smo, da volivci odločajo o volitvah v Ameriki. Tako kot je bilo nekoč.”

Mogoče vam bo všeč