Nekategorizirano

ROKAVICE IN OBRAZNA MASKA – pravilna uporaba in izdelava

Za naše bralce, da vam malo olajšamo uporabo rokavic in kako si sami naredite masko za obraz, s katero je mogoče vstopati v zaprte javne prostore (berite: v trgovino, banko in na pošto). Seveda pa vedno velja prvo pravilo: OSTANITE DOMA!

Prvi prispevek je o tem, kako si pravilno sneti zaščitne rokavice po uporabi.

Rokavice zavrzite v poseben koš (ali vrečo) v katerem shranjujete samo odpadke, ki jih uporabljate za zaščito proti COVID-19. Ti odpadki potem sodijo v splošne komunalne odpadke (črni zabojnik).

Drugi prispevek prikazuje tri načine, kako si sami izdelamo obrazno masko. Tukaj so uporabili nakupovalno vrečko iz blaga. Možno je uporabiti še drugo blago, na primer staro pregrinjalo za vzglavnik.

Uporabljene maske zavrzite v poseben koš (ali vrečo) v katerem shranjujete samo odpadke, ki jih uporabljate za zaščito proti COVID-19. Ti odpadki potem sodijo v splošne komunalne odpadke (črni zabojnik).

Maske iz blaga je mogoče uporabiti večkrat. Operemo jih v pralnem stroju na čim višji temperaturi. Virus ubijemo tudi tako, da masko polikamo z vročim likalnikom (pri tem ne uporabljamo pare).

Na koncu še enkrat ponavljam, držite se navodil. Ko hodite v javnosti, poskusite zadržati razdaljo dveh metrov. Naj vas lepi dnevi ne izvabijo na dolge izlete, še posebej pa ne daleč od doma.

Pripravil: ANDY

Mogoče vam bo všeč