Nekategorizirano

Risi gredo poklapani domov, Norvežani so imeli več sreče

Za našimi hokejisti je žalosten dan. Norvežani so nas premagali v podaljšku in ne preostane nam drugega, kakor da gremo domov. Kljub odličnemu navijanju kurentov, ki so bili prava atrakcija v ledeni dvorani, našim hokejistom ni uspelo. Začelo se je slabo. Prišlo je sporočilo antidopinške komisije, da je Žiga Jeglič padel na testu, ker je menda pozabil prijaviti zdravilo kot terapevtsko izjemo. 

Slovenci so kljub slabim novicam in brez Jegliča (nadomestil ga je David Rodman) odlično začeli bitko za četrtfinale, nadzirali so potek srečanja in bili so boljši tekmec. Vse je kazalo, da jim bo uspelo, a zapravljenih je bilo veliko priložnosti. Tekma se je končala z 1:1.

V podaljšku so naši zaigrali z igralcem več, a so bili neučinkoviti, saj se je plošček odbil od okvirja vrat. Upanje je bilo veliko vse do 64. minute, ko so zmedo pred slovenskimi vrati izkoristili Norvežani. Plošček je pridobil Alexander Bonsaksen in z nenavadnim strelom Norveški priboril četrtfinale. Sodniki so si po zadetku, doseženem v kočljivem položaju, ogledali videoposnetek in zadetek priznali. Tako bodo zdaj naši hokejisti lahko le pomahali maskotama olimpijskih iger Soohorangu, snežnemu tigru, in Bandabiju, rjavemu medvedu.

Sicer so se za preboj v četrtfinale pomerili Finci z Južno Korejo (4:2) in Nemci s Švicarji (2:1 po podaljšku). Četrtfinale so si zagotovili tudi Američani, ker so premagali razglašene Slovake s 5:1. Ja, bo že držalo, maščevanje je sladko. Že po skupinskem delu pa so bili v četrtfinalu Švedi, Rusi, Čehi in Kanadčani.

Pripravil Andrej Ivanuša

Mogoče vam bo všeč